TS-219 i brak możliwości pobierania

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika rafik, 14 Sierpień 2009.

Ładowanie...
  1. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,
    Mam świeżo zakupiony TS-219, naprawdę fajny sprzęt, zamieniłem go za Icy Boxa który w porównaniu z nim to trabant :)

    Działa wszystko poza stacją pobierania. Czy używam QGeta czy też próbuję robić przez interfejs webowy mam komunikat: Unable to create BT download task i nic więcej.

    Czy ktoś wie co jest źle? Może to jakiś pikuś przy konfiguracji?

    Pozdrawiam
    Rafik

    TS-219 2x1TB w Raid 0, EXT4 FW najnowsze
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a zrob taki maly tescik... sformatuj dyski do EXT3
    i sprawdz wtedy

    pamietaj utracisz wszystkie dane
     
  3. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Cześć,
    dzięki za odpowiedź. Niestety to nie jest odpowiedź którą chciałem usłyszeć, bo mam tam skatalogowane 390 GB zdjęć co zajeło mi chwilę, dłuższą chwilę :)

    Co prawda mogę zrobić np tak: wyjąć dyski, włożyć inny na chwilę, odpalić NASa i spróbować wtedy.
    Albo może podłącze zewnętrz dysk po USB i przemapuje udział QDownload na ten dysk? wtedy pójdzie?

    Niemniej dzięki za wskazówkę w którą stronę może to pójść.
     
  4. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Na szczęście nie jest to kwestia formatu EXT4 tylko błędów w najnowszym firmware.
    Zalogowałem się przez SSH i dodałem brakujące katalogi:
    .config/torrent/torrent
    /share/Public/torrent

    potem restart usługi i mogę pobierać torrenty. Niestety mimo, że pliki są pobierane bo w Qdownload widzę jak przyrastają to w Qget widzę je puste bez danych. Dodatkowo jeszcze mimo, że dodałem 8 plików to wizę tylko 6, 5 w statusie RUN i jeden Wait bo ustawiłem 5 sesji. Dziwne, bardzo dziwne. Na razie jakoś tam ta zmota działa, ale mówiąc szczerze zastanowiłbym się jeszcze raz czy wydać tyle kpln na tego NASa jeszcze raz.
    D-Link 323 na którego tak plułem zanim kupiłem nie miał takich problemów a kosztował x razy mniej.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a gdyby zaktualizowac firmware jeszcze raz?

    moze tez byc taka sytuacja ze NAS zostal niepoprawnie zainicjalizowany...
     
  6. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,
    Oczywiście wgrywałem FW jeszcze raz, niestety sytuacja była analogiczna.
    Na oficjalnym forum QNAPa jest więcej osób z tym samym problemem więc sądzę, że to problem w firmware jednak jest.
    Ja u siebie dodałem jeszcze z terminala .config/torrent/downloadinfo i już mi Qget działa prawie prawidłowo. To znaczy pobiera pliki, przenosi zakończone do zakończonych czego nie robił bez tego katalogu ale niestety w seed time podaje zawsze 0 a wartości Uploaded nie zgadzają się z rzeczywistymi. Podaje, że po paru ndniach grzania routera na maksa mam np 180 MB UP na popularnym torencie np dystrybucji Debiana :)

    Generalnie trochę rozczarowany jestem zakupem, spodziewałem się mniejszych problemów.
     

Poleć tę stronę