TS-219 i brak możliwości pobierania

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika rafik, 14 Sierpień 2009.

Ładowanie...
  1. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,
    Mam świeżo zakupiony TS-219, naprawdę fajny sprzęt, zamieniłem go za Icy Boxa który w porównaniu z nim to trabant :)

    Działa wszystko poza stacją pobierania. Czy używam QGeta czy też próbuję robić przez interfejs webowy mam komunikat: Unable to create BT download task i nic więcej.

    Czy ktoś wie co jest źle? Może to jakiś pikuś przy konfiguracji?

    Pozdrawiam
    Rafik

    TS-219 2x1TB w Raid 0, EXT4 FW najnowsze
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a zrob taki maly tescik... sformatuj dyski do EXT3
    i sprawdz wtedy

    pamietaj utracisz wszystkie dane
     
  3. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Cześć,
    dzięki za odpowiedź. Niestety to nie jest odpowiedź którą chciałem usłyszeć, bo mam tam skatalogowane 390 GB zdjęć co zajeło mi chwilę, dłuższą chwilę :)

    Co prawda mogę zrobić np tak: wyjąć dyski, włożyć inny na chwilę, odpalić NASa i spróbować wtedy.
    Albo może podłącze zewnętrz dysk po USB i przemapuje udział QDownload na ten dysk? wtedy pójdzie?

    Niemniej dzięki za wskazówkę w którą stronę może to pójść.
     
  4. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Na szczęście nie jest to kwestia formatu EXT4 tylko błędów w najnowszym firmware.
    Zalogowałem się przez SSH i dodałem brakujące katalogi:
    .config/torrent/torrent
    /share/Public/torrent

    potem restart usługi i mogę pobierać torrenty. Niestety mimo, że pliki są pobierane bo w Qdownload widzę jak przyrastają to w Qget widzę je puste bez danych. Dodatkowo jeszcze mimo, że dodałem 8 plików to wizę tylko 6, 5 w statusie RUN i jeden Wait bo ustawiłem 5 sesji. Dziwne, bardzo dziwne. Na razie jakoś tam ta zmota działa, ale mówiąc szczerze zastanowiłbym się jeszcze raz czy wydać tyle kpln na tego NASa jeszcze raz.
    D-Link 323 na którego tak plułem zanim kupiłem nie miał takich problemów a kosztował x razy mniej.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a gdyby zaktualizowac firmware jeszcze raz?

    moze tez byc taka sytuacja ze NAS zostal niepoprawnie zainicjalizowany...
     
  6. rafik
    Offline

    rafik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,
    Oczywiście wgrywałem FW jeszcze raz, niestety sytuacja była analogiczna.
    Na oficjalnym forum QNAPa jest więcej osób z tym samym problemem więc sądzę, że to problem w firmware jednak jest.
    Ja u siebie dodałem jeszcze z terminala .config/torrent/downloadinfo i już mi Qget działa prawie prawidłowo. To znaczy pobiera pliki, przenosi zakończone do zakończonych czego nie robił bez tego katalogu ale niestety w seed time podaje zawsze 0 a wartości Uploaded nie zgadzają się z rzeczywistymi. Podaje, że po paru ndniach grzania routera na maksa mam np 180 MB UP na popularnym torencie np dystrybucji Debiana :)

    Generalnie trochę rozczarowany jestem zakupem, spodziewałem się mniejszych problemów.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.