Pomoc TS-251 problem z przywróceniem

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Gleba

Passing Basics
Beginner
28 Listopad 2019
19
1
2
3
34
QNAP
TS-x51
Ethernet
1 GbE
Cześć,

Miałem od aktualizacji problem z połączeniem po IP wewnętrznym do qnap TS-251, działał tylko SMB i qlink. Poprosiłem o pomoc QNAP Support, polecili zrobić 3 sek reset - nie pomogło, HTTP down, SMB, down, qlink down. Wyciągałem dyski i zrobiłem 10 sek reset, Qfinder pro widzi qnap z dyskami i bez, ale dalej pcha się na strone zamiast zacząć inicjalizację nowego urządzenia.. oczywiście HTTP down.
Prozę o pomoc, nie wiem czy pogubiłem się w krokach czy to jakiś bug urządzenia.

Rozwiązanie
Temat ogarnięty.

Dla potomności:
- czysty dysk wstawić -> update do najnowszej wersji przez Qfinder-> powrót do poprzednich dysków

Jeśli nie działa sprawdź inne przeglądarki, u mnie na Safari zadziałało (Chrom/ Brave nie chce działać)
Ok, zrobiłem z dyskami jeszcze raz. Strona nie może być osiągnięta, klikając konfiguracja w Qfinder wpisuje admin i hasło Cloud Key z naklejki - odmowa dostępu. Myślałem ze pojawi sie konfigurator klasyczny do instalacji.

Włożyłem stary dysk używany poprzednio w qnap (wymieniałem go bo już miał bad sektory), qnap wstał, http nie działa, działa moje hasło i konto administratorskie, a konto admin i cloud key nie działa.

Czysty dysk włożyłem, rozpocząłem inicjalizacje, otwiera stronę i koniec - adres nie może być osiągnięty.

Temat ogarnięty.

Dla potomności:
- czysty dysk wstawić -> update do najnowszej wersji przez Qfinder-> powrót do poprzednich dysków

Jeśli nie działa sprawdź inne przeglądarki, u mnie na Safari zadziałało (Chrom/ Brave nie chce działać)

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.