TS-251A lub... do ~1000pln - głównie pliki + www

peser

Nowy użytkownik
Noobie
17 Luty 2017
3
1
3
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Witam wszystkich!

Wałkuję już forum ale odpowiedzi na swoje konkretnie pytanie nie znalazłem, jeżeli gdzieś mi umknęło to przepraszam...

Do rzeczy. Nadeszła wiekopomna chwila kiedy chciałbym wreszcie poszerzyć sieć lokalną o NAS z prawdziwego zdarzenia. Użytkować będę na dzień dzisiejszy: SMB (dla android boxa) + Serwer www (php+mysql pod testy i lokalną deweloperkę pluginów i szablonów CMS) + synchronizacja zdalna z telefonami android oraz PC Windows 10 (2 laptopy). Posiadam 250Mbit w symetryku (FTTB) tak więc o transfer się nie martwię.

Z pytań które posiadam na chwilę obecną:

1) Czy TS-251A-2G na start pod w/w wystarczy? (w przyszłości w razie czego zostaje opcja upgradu pamięci)

2) Odnośnie upgradu pamięci, napisałem już do sklepu w którym chciałbym urządzenie kupić, dostałem odpowiedź z której jasno wynika iż urządzenia są plombowane, a manipulacja przy pamięci ram powoduje utratę świadczeń gw.

3) Czy ktoś z tutaj obecnych testował QApache z PHP w wersji 7.1.1 i mógłby się wypowiedzieć nt. jego stabilności w podobnej klasy urządzeniu?

4) Czy model TS-251A nie jest już modelem lekko przestarzałym? Pytam głównie myśląc o wsparciu producenta (firmware, łatanie ewentualnych błędów, aktualizacje oprogramowania, etc.)

Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i ewentualne podpowiedzi.

Pozdrawiam

2) Odnośnie upgradu pamięci, napisałem już do sklepu w którym chciałbym urządzenie kupić, dostałem odpowiedź z której jasno wynika iż urządzenia są plombowane, a manipulacja przy pamięci ram powoduje utratę świadczeń gw.

haha - a jak kupuje laptopa to nie moge sobie dysku wymienic ? zmień sklep poza tym to chyba już naruszenie prawa ..

4) Czy model TS-251A nie jest już modelem lekko przestarzałym? Pytam głównie myśląc o wsparciu producenta (firmware, łatanie ewentualnych błędów, aktualizacje oprogramowania, etc.)
nie.

1) Czy TS-251A-2G na start pod w/w wystarczy? (w przyszłości w razie czego zostaje opcja upgradu pamięci)
Bez dyskusji dodanie ramu i zastanawiałbym sie na migracją dysku systemowego do SSD, ale nie oczekuj mega wydajności.

haha - a jak kupuje laptopa to nie moge sobie dysku wymienic ? zmień sklep poza tym to chyba już naruszenie prawa ..

Cytując maila:

Dzień dobry,
uprzejmie informujemy, iż nie można dokładać ani modyfikować pamięci RAM w tym urządzeniu. Ponieważ wiąże się to z zerwaniem plomby gwarancyjnej co będzie wiązać się z jej utratą.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.

Dodam że to jeden z największych sklepów.. Mają dobrą cenę na w/w, czy ewentualnie jakieś propozycje gdzie takie urządzenie można bezpiecznie i bez 'takich' kupić?

Nie chciałem prowadzić kryptoreklamy, tak odpisali mi z X-Kom'u, ale jeszcze w najbliższym czasie dopytam obsługi w sklepie jak to wygląda. Natomiast wydaje mi się że mail który od nich otrzymałem (powyżej wycinek), jest oczywisty i raczej tu nie ma żadnych 'negocjacji'.

ja kupowałem w x-komie i żadnej plomby nie miałem - sam dokładałem pamięć

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qapache