peser

17 Luty 2017
3
1
15
Odznaki
8
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Poz.
0

Witam wszystkich!

Wałkuję już forum ale odpowiedzi na swoje konkretnie pytanie nie znalazłem, jeżeli gdzieś mi umknęło to przepraszam...

Do rzeczy. Nadeszła wiekopomna chwila kiedy chciałbym wreszcie poszerzyć sieć lokalną o NAS z prawdziwego zdarzenia. Użytkować będę na dzień dzisiejszy: SMB (dla android boxa) + Serwer www (php+mysql pod testy i lokalną deweloperkę pluginów i szablonów CMS) + synchronizacja zdalna z telefonami android oraz PC Windows 10 (2 laptopy). Posiadam 250Mbit w symetryku (FTTB) tak więc o transfer się nie martwię.

Z pytań które posiadam na chwilę obecną:

1) Czy TS-251A-2G na start pod w/w wystarczy? (w przyszłości w razie czego zostaje opcja upgradu pamięci)

2) Odnośnie upgradu pamięci, napisałem już do sklepu w którym chciałbym urządzenie kupić, dostałem odpowiedź z której jasno wynika iż urządzenia są plombowane, a manipulacja przy pamięci ram powoduje utratę świadczeń gw.

3) Czy ktoś z tutaj obecnych testował QApache z PHP w wersji 7.1.1 i mógłby się wypowiedzieć nt. jego stabilności w podobnej klasy urządzeniu?

4) Czy model TS-251A nie jest już modelem lekko przestarzałym? Pytam głównie myśląc o wsparciu producenta (firmware, łatanie ewentualnych błędów, aktualizacje oprogramowania, etc.)

Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i ewentualne podpowiedzi.

Pozdrawiam

2) Odnośnie upgradu pamięci, napisałem już do sklepu w którym chciałbym urządzenie kupić, dostałem odpowiedź z której jasno wynika iż urządzenia są plombowane, a manipulacja przy pamięci ram powoduje utratę świadczeń gw.

haha - a jak kupuje laptopa to nie moge sobie dysku wymienic ? zmień sklep poza tym to chyba już naruszenie prawa ..

4) Czy model TS-251A nie jest już modelem lekko przestarzałym? Pytam głównie myśląc o wsparciu producenta (firmware, łatanie ewentualnych błędów, aktualizacje oprogramowania, etc.)
nie.

1) Czy TS-251A-2G na start pod w/w wystarczy? (w przyszłości w razie czego zostaje opcja upgradu pamięci)
Bez dyskusji dodanie ramu i zastanawiałbym sie na migracją dysku systemowego do SSD, ale nie oczekuj mega wydajności.

haha - a jak kupuje laptopa to nie moge sobie dysku wymienic ? zmień sklep poza tym to chyba już naruszenie prawa ..

Cytując maila:

Dzień dobry,
uprzejmie informujemy, iż nie można dokładać ani modyfikować pamięci RAM w tym urządzeniu. Ponieważ wiąże się to z zerwaniem plomby gwarancyjnej co będzie wiązać się z jej utratą.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.

Dodam że to jeden z największych sklepów.. Mają dobrą cenę na w/w, czy ewentualnie jakieś propozycje gdzie takie urządzenie można bezpiecznie i bez 'takich' kupić?

Nie chciałem prowadzić kryptoreklamy, tak odpisali mi z X-Kom'u, ale jeszcze w najbliższym czasie dopytam obsługi w sklepie jak to wygląda. Natomiast wydaje mi się że mail który od nich otrzymałem (powyżej wycinek), jest oczywisty i raczej tu nie ma żadnych 'negocjacji'.

ja kupowałem w x-komie i żadnej plomby nie miałem - sam dokładałem pamięć

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qapache