witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.
No właśnie tutaj telewizor nie ma nic wspólnego , fire tv ma swój moduł wifi przecież, zrobiłem właśnie test na fire tv i wyszło poprzez apliakcje w fire tv 365mb/s , osobiście posiadam play/upc 1gbit
No ale poczekaj bo ja teraz odtwarzam filmiki przez fire tv a nie przez tv ? dobrze rozumiem ? fire tv łączyłem go jak dobrze pamiętam przez wifi
Post automatically merged:
No właśnie tutaj telewizor nie ma nic wspólnego , fire tv ma swój moduł wifi przecież, zrobiłem właśnie test na fire tv i wyszło poprzez apliakcje w fire tv 365mb/s , osobiście posiadam play/upc 1gbit
i na dodatek na kodi wszystkie filmy mi się zacinają nawet te które na moim tv odpalałem na emby ! no po prostu to jakieś jajca są ja już mam serdecznie tego dość
No ale poczekaj bo ja teraz odtwarzam filmiki przez fire tv a nie przez tv ? dobrze rozumiem ? fire tv łączyłem go jak dobrze pamiętam przez wifi
i na dodatek na kodi wszystkie filmy mi się zacinają nawet te które na moim tv odpalałem na emby ! no po prostu to jakieś jajca są ja już mam serdecznie tego dość
albo mi w tym cholernym serwerze qnap coś słabo wysyła strumieniowo ?
a nawet i 99% cpu przez chwile , w prawym górnym rogu dostaje informację że zrodło odpowiada za wolno- poziom bufora za niski dla ciągłego odtwarzania. Masz jakiś pomysł ? a może ja w serwerze mam jakiś niski wysył danych już nie wiem. ogólnie jak wysyłam link z filmem do pobrania 1gb znajomemu poprzez serwer to strasznie długo się u niego pobiera odemnie, jak bym miał niski wysył. Nie wiem nie znam się na tym
a nawet i 99% cpu przez chwile , w prawym górnym rogu dostaje informację że zrodło odpowiada za wolno- poziom bufora za niski dla ciągłego odtwarzania. Masz jakiś pomysł ? a może ja w serwerze mam jakiś niski wysył danych już nie wiem. ogólnie jak wysyłam link z filmem do pobrania 1gb znajomemu poprzez serwer to strasznie długo się u niego pobiera odemnie, jak bym miał niski wysył. Nie wiem nie znam się na tym
NIe wiem inaczej nie moge napisać jak tylko dodaj odpowiedz I tak jak właczam filmik ze starego telefonu czyli słabszej ajkości to cpu jest na poziomie 93% , dobra może wróce do tematu jak faktycznie skonczy mi się te miniaturki i indeksowanie
A no dobra tutaj mogę napisać kolejną wiadomość nie cytując
Cześć Panowie wracam po weekendzie, serwer już nie indeksuje, więc nic nie pracuje cpu jest na poziomie 1%, ale niestety dalej wszystkie filmy nawet się zacinają, wszystkie
aha i teraz gdy puszczam film przez serwer do fire tv wpietego w telewizor cpu jest cały czas na poziomie 1% , i to chyba normalne bo przesył jest przez internet