TS-439 i optware

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika matt322, 25 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. matt322
    Offline

    matt322 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przesiadam sie wlasnie z TS-209 II Pro na TS-439 Pro. Napotkalem jak narazie na takie problemy:
    1. Zainstalowalem Optware przez qpkg (na 439pro) - instalacja sie powiodla, status "wlaczone". Po zalogowaniu przez PuTTY mc nie dziala. Dlaczego ? Na TS-209 dzialalo bez problemu.
    2. Czy na TS-439 mozna zainstalowac rtorrenta ?
    3. Jak skopiowac dane z 209 na 439 mozliwie szybko i najlepiej bez posrednictwa komputera, tzn. zeby jeden qnap wysylal do drugiego. Jest taka mozliwosc ? Jedyne co mi narazie przyszlo do glowy, to uruchomilem mc na TS-209. W mc podlaczylem sie przez ftp do 439 i zapuscilem kopiowanie. Tylko czy da sie sesje mc jakos zawiesic ? Idzie calkiem szybko, ale kompa musze miec uruchomionego.

    Dzieki za pomoc.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Gratulacje !

    Czasami tak jest po instalacji.
    Zrestartuj serwer i sprawdź...
    Pozatym skoro nie da rady uruchomić mc to z kąd pytanie nr 3 ? :)

    architektura x86 - tak

    po SSL lub zdalna replikacja.

    odpal mc na screenie.
     
  3. matt322
    Offline

    matt322 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zrestartowalem system - niestety bez zmian. Optware jest zainstalowany - komenda mc daje komunikat:
    -sh: mc: command not found

    pomocy ...

    rtorrent zainstalowalem i wszystko dziala - dzieki.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:06
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    spróbuj przeinstalować Optware...
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.