Witam,
pojawił się problemem z moim 470. Zrobiłem upgrade softu do wersji 4.1.0. Wszystko niby przebiegło poprawnie. NAS się zrestartował i odpalił ponownie. Nie wystartował serwer WWW. Ręczne zatrzymanie usługi i uruchomienie jej nie pomogło. Nie zmartwiłem się tym bo przy niektórych aktualizacjach tak się działo i wystarczyło wykonać jeszcze jeden restart NASa. I tak też uczyniłem.
Niestety po prawidłowym zamknięciu pojawił się jak zawsze ekran biosu i zaraz za nim komunikat:
i tak wisi. Na ekranie samego NASa wyświetla się
Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem ? I może wie jaka jest na to rada?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
pojawił się problemem z moim 470. Zrobiłem upgrade softu do wersji 4.1.0. Wszystko niby przebiegło poprawnie. NAS się zrestartował i odpalił ponownie. Nie wystartował serwer WWW. Ręczne zatrzymanie usługi i uruchomienie jej nie pomogło. Nie zmartwiłem się tym bo przy niektórych aktualizacjach tak się działo i wystarczyło wykonać jeszcze jeden restart NASa. I tak też uczyniłem.
Niestety po prawidłowym zamknięciu pojawił się jak zawsze ekran biosu i zaraz za nim komunikat:
error: out of partition
grub rescue>
i tak wisi. Na ekranie samego NASa wyświetla się
SYSTEM BOOTING
. Qfinder nic nie znajduje w sieci. Próba kolejnego restartu oczywiście nie przynosi efektu. Ciągle to samo :-(Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem ? I może wie jaka jest na to rada?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.