Rozwiązany TS-470 PRO nie startuje

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika pawurb1978, 5 Czerwiec 2014.

Ładowanie...
  1. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    675
    Local Time:
    22:57
    Oceny:
    +198 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Cześć. Odgrzewam temat bo znów powstał problem, niestety. Czy ktoś wie może gdzie teraz ściągnąć FW TS-470_20130726-4.0.2.zip ? Będę ogromnie wdzięczny za namiar na ten soft. To być lub nie być mojego nasa.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:57
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Po wykonaniu firmware recovery nie musisz robić do softu 4.0.2. Możesz wgrać nowszy.
     
  3. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    675
    Local Time:
    22:57
    Oceny:
    +198 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Po wykonaniu recovery nie da się w normalny sposób wgrać softu. Trzeba zainicjować HDD a tu wywala się na 20%. Bezpośrednie wgranmie w qfinderze tak jak prowadzi kreator kończy się na błędzie komunikacji podczas próby łądowania firmware. Przerabiałem to zeszłym razem na wszystkie sposoby. Jedyny sposób jaki znalazłem to wykonać to bezpośrednio z konsoli i tu zeszłym razem nie chciał łyknąć nic więcej niż 4.0.2. Dziś próbowałem z 4.07 ale jest jak wcześniej komunikat że plik ma zły format. Teraz ściągnoąłem 4.1.1 i jest nadzieja :) bo własnie ruszył i wywalił się ale chyba coś jest nie tak z katalogami. Może da się to szybko prześledzić.
    --- Połączono posty, 22 Grudzień 2014, Data oryginalnego postu: 22 Grudzień 2014 ---
    Jest :D. 4.1.1 idzie. Kwestia jeszcze jednego folderu pośredniego. Zeszłym razem były tylko wer. 4.0.5 i 4.0.7 i z tymi mi się niestety nie da.
    Być może po wgraniu recovery i wsadzeniu oryginalnych dysków update by ruszył ale to zbyt wielkie ryzyko. Z nowym dyskiem za nic nie da się tego ruszyć w normalny sposób. Przy sofcie 4.1.1 trzeba stworzyć dodatkowy katalog "update" w katalogu "mnt" i zaczyna śmigać. Dzięki za zainteresowanie.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  4. raptor123
    Offline

    raptor123 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    24
    Local Time:
    22:57
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    czy tym sposobem można zrobić recovery np TS-x53?