Seria HS została zaprojektowana do postawienia w salonach. Według mnie marna inwestycja i tylko 2 dyski twarde 2.5" ...Niestety seria hs jest mi jeszcze obca więc się nie wypowiem.
Dokładnie tak. Trzeba brać jeszcze poprawkę, że dyski lubią się "rozklekotać".Jak dla mnie najbardziej na głośność wpływają dyski twarde.
?????Ts-470 pro posiada dobry procesor jak na nas który jest chłodzony pasywnie ... całość jest wywiewana przez wentylator, pytanie czy przy 4 dyskach nie wali tam cały czas ciepłe powietrze i czy w pomieszczeniu nie robi się zbyt ciepło i duszno?
Serwer NAS w prowadzeniu biznesu to efektywność i komfort. To w jaki sposób Ty zarządzasz swoją przestrzenią i możliwościami pozostaje już w Twojej kwestii.przepraszam za być może tandetne pytania ale jestem osobą która na pierwszym miejscu stawia na kulturę pracy a dopiero potem maksymalną wydajność
Ja mam 870 przed moddingiem, i z tego co zauwazylem to najglosniejszy jest wiatrak PSU, a raczej 2 wiatraki.Ts-470 pro posiada dobry procesor jak na nas który jest chłodzony pasywnie ... całość jest wywiewana przez wentylator, pytanie czy przy 4 dyskach nie wali tam cały czas ciepłe powietrze i czy w pomieszczeniu nie robi się zbyt ciepło i duszno?
Pytanie generalnie kieruje do osób które pracuję przy komputerze w pokoju z takim nasem, rozważam wady wsadzenia tego urządzenia do szafki z 90mm dziurą na wietrzenie.
przepraszam za być może tandetne pytania ale jestem osobą która na pierwszym miejscu stawia na kulturę pracy a dopiero potem maksymalną wydajność
PS: do hs-251 będzie można zainstalować dwa dyski 4tb wd red, w porównaniu z obecnie posiadanym ts 109 pro 2, wydajność wzrosnie mi o 100 %, pojemnosć przy 2 x 4tb red - 800% przy zachowaniu totalnej ciszy
Nie w mojej 470pro. Jest lekko ciepłe i nie działa jako kaloryfer. W zasadzie więcej ciepła wydziela mi notebook. Nie ma też efektów o których pisze Paweł ale tu jest inny zasilacz. Znów w kwestii ciepła kłaniają się zastosowane dyski twarde. Źle dobrane mogą się grzać na potęgę i to o czym poiszę będzie nieprawdą.pytanie czy przy 4 dyskach nie wali tam cały czas ciepłe powietrze i czy w pomieszczeniu nie robi się zbyt ciepło i duszno?
To ja - pokój 3x6mPytanie generalnie kieruje do osób które pracuję przy komputerze w pokoju z takim nasem
Według mniebez problemurozważam wady wsadzenia tego urządzenia do szafki z 90mm dziurą na wietrzenie.
Pytanie nie jest trudne ale ty masz z tym problem bo nie wiesz czego chcesz.przepraszam za być może tandetne pytania ale jestem osobą która na pierwszym miejscu stawia na kulturę pracy a dopiero potem maksymalną wydajność
Sam sobie odpowiadasz na swoje pytanie. Skoro nie czujesz różnicy w potencjale 470 w stosunku do HS to go nie kupuj.PS: do hs-251 będzie można zainstalować dwa dyski 4tb wd red, w porównaniu z obecnie posiadanym ts 109 pro 2, wydajność wzrosnie mi o 100 %, pojemnosć przy 2 x 4tb red - 800% przy zachowaniu totalnej ciszy