TS-509 PHP - problem z obsługą GD

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika jarlath, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Sorki jeśli się powtarzam ale nie mogę znaleźć takiego wątku.
    Zacznijmy technicznie:
    Model: TS-509 PR
    Firmware: 2.1.1 build 0122T

    Zaczynam się poddawać a nie mam czasu posiedzieć nad tematem. Próbowałem kiedyś zainstalować moduł do Joomla, który używał GD do generacji miniaturek. W tej chwili staram się w mediawiki robić miniaturki ale nic z tego nie wychodzi. Prawa do katalogów sprawdzone i są OK!. PHP pokazuje, że jest skompilowane z obsługą GD. Próbowałem już nawet doinstalować libgd ale żadnych efektów.
    Czy problem występuje szerzej czy tylko u mnie ??
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    w jaki sposób generujesz miniaturki ?
    próbowałeś na czysto ?
    P.S Sorka że tak późno, umknął mi gdzieś ten temat (ah te nieszczęsne RSS) :)
     
  3. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Dzięki za odpowiedź. Wygląda mi to na problem php w firmware. Po pewnej aktualizacji przynajmniej podobny problem w mediawiki rozwiązał się sam :). Teraz zrzucam dane na dysk zewnętrzny przez e-sata i zobaczę, czy joomli polepszy się jak wrzucę firmware 3.0 . Podkreślam jeszcze, że nie używam joomli z repo QNAP'a.
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    No i nie udało mi się zmusić Joomli do gadania z GD w PHP w firmware QNAP'a. Na chwilę obecną odpuszczam. Stronka siedzi już na innym serwerku (Hardened Gentoo), ale baza MySQL jest na QNAP'ie i wszystko hula od dotyku.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.