TS-509 PHP - problem z obsługą GD

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika jarlath, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:39
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Sorki jeśli się powtarzam ale nie mogę znaleźć takiego wątku.
    Zacznijmy technicznie:
    Model: TS-509 PR
    Firmware: 2.1.1 build 0122T

    Zaczynam się poddawać a nie mam czasu posiedzieć nad tematem. Próbowałem kiedyś zainstalować moduł do Joomla, który używał GD do generacji miniaturek. W tej chwili staram się w mediawiki robić miniaturki ale nic z tego nie wychodzi. Prawa do katalogów sprawdzone i są OK!. PHP pokazuje, że jest skompilowane z obsługą GD. Próbowałem już nawet doinstalować libgd ale żadnych efektów.
    Czy problem występuje szerzej czy tylko u mnie ??
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    w jaki sposób generujesz miniaturki ?
    próbowałeś na czysto ?
    P.S Sorka że tak późno, umknął mi gdzieś ten temat (ah te nieszczęsne RSS) :)
     
  3. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:39
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Dzięki za odpowiedź. Wygląda mi to na problem php w firmware. Po pewnej aktualizacji przynajmniej podobny problem w mediawiki rozwiązał się sam :). Teraz zrzucam dane na dysk zewnętrzny przez e-sata i zobaczę, czy joomli polepszy się jak wrzucę firmware 3.0 . Podkreślam jeszcze, że nie używam joomli z repo QNAP'a.
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:39
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    No i nie udało mi się zmusić Joomli do gadania z GD w PHP w firmware QNAP'a. Na chwilę obecną odpuszczam. Stronka siedzi już na innym serwerku (Hardened Gentoo), ale baza MySQL jest na QNAP'ie i wszystko hula od dotyku.
     

Poleć tę stronę