Twonky przestal widziec pliki muzyczne.

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika lordkanar, 25 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. lordkanar
    Offline

    lordkanar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    21:37
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam, jak w temacie korzystam z upnp poprzez ps3. Jest on polaczony bezprzewodowo z qnap'em. Wszystko mniej wiecej dzialalo poprawnie(zdarzaly sie bledy DLNA, ale to wszyscy chyba mieli) az do teraz. Twonky widzi video, photo, ale muzyki za cholere. Przyznam ze jest jej dosc sporo, kolo 250 gb, ale mysle ze to nie powinien byc dla niego problem. Coz mam zrobic z tym fantem?
    pzdr.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    21:37
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    1.Wejdź w panel TwonkyMedia=> zakładka "Maintenance"=> wciśnij "Rebuild database".
    2.Zrestartuj QNAPa .
    3.Wejdź spowrotem w panel TM. Przejdź do zakładki "Sharing" => wciśnij "Rescan content directories" .
    4.Odczekaj w zależności ile masz GB danych - najlepiej z 15 min.
    5. Zrestartuj PS3
    I spróbuj teraz odtworzyć jakąś muzyke z Qnapa w PS3 , daj znać czy to rozwiąże Twój problem.

    Pozdrawiam.
    PS. Jeśli kiedyś bawiłeś się w konfiguracji Twonkyego to dobrze by bylo wpierw zrestartować ustawienia("Maintenance"=> "Reset to defaults") potem wykonać powyższe punkty..
     
  3. lordkanar
    Offline

    lordkanar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    21:37
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,
    sprawa ma sie tak ze twonky widzi tylko standartowe foldery(Qdownload, Qmultimedia itp.) i tylko w nich potrafi skatalogowac pliki. Nie widzi np. folderu Muzyka, ktory stworzylem. Nawet reczne dodanie po sciezce(w zakladce Sharing) nie pomaga. Nie potrafi on dodac tych utworow do swojej bazy danych, wczesniej nie mialem z tym problemow. Wszystko zaczelo sie od pojawienia sie bledu (DLNA error). Przywrocilem standartowe ustawienia, wlaczalem i wylaczalem serwer, restartowalem stacje, nic to nie pomoglo.
    Pzdr.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    21:37
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    hmm,
    Jeszcze żadnego błędu DLNA nie miałem...
    Rozumiem że udziały (czyli Twoje foldery) dodawałeś przez Panel Administracyjny QNAPa i są ustalne odpowiednie prawa.
    Uruchom logi TwonkyMedia w zakładce Maintenance : System, Plugin, DB, Eventing, Scan.
    Poobserwuj, jeśli zobaczysz coś niepokojącego wklej log tutaj(być może będziesz musiał wykonać jeszcze raz powyższe kroki aby znaleść przyczyne problemu).
    Ten błąd DLNA ci się powtarza czy tylko raz tak miałeś ?
    Pozdrawiam.
     
  5. lordkanar
    Offline

    lordkanar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    21:37
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam, błąd się przestał pojawiac(odpukać), chociaz widzialem go pare razy wczesniej. Co do tworzenia bazy i dodawania udziałów to problem rozwiązany, foldery ktore dodowałem byłu w folderze M0DATA. Po wystapieniu błędu DLNA, stworzyłęm na nowo baze danych i teraz juz wszystko dziala. Udalo mi sie dodac te folderu i jest ok. Bardzo dziekuje za pomoc.
    Pozdrawiam.
     

Poleć tę stronę