Jakie dokładnie operacje wykonales?
Uff, po calej nocy zabawy i przebudowy RAID wyglada ,ze dziala zdrowo.
ALE:
- rozumiem,ze beta jest beta, jednak az do takiej czarnej dupy nie powinna doprowadzac uzytkownika bo sie odechciewa wszystkiego, z testowaniem tej bety wlacznie
- QTS 4.3.5 w ogole nie wstal po fleszowaniu/tzn komunikacja sieciowa nie dzialala, po SSH rowniez-dyski sobie costam mrugaly, /
- wyjalem dyski, SSH zafleszowalem do 4.3.4 to kazal mi ZAINICJOWAC dyski od nowa, jeden odlozylem na polke zupelnie a jeden zainicjowalem /ryzykowne i tak...,
meczyl sie kilka godzin ale i tak nie pozwalal sie zalogowac.
Zafleszowalem 4.3.5 - znowu kazal zainicjowac wiec jeden pozwolilem, kazal mi go przywracac do FACTORY SETTINGS, znowu meczyl sie strasznie i dlugo ale widze, ze zamapuje cos tam z tego,co bylo chcoc pokazuje ,ze macierz zdegradowana/a kiedy sie ona zdazyla zdegradowac?!/
- dolozylem drugi /nie dotykany dysk/ to w opcjach pamieci masowej pokazywal ,ze teraz ten drugi trzeba do FACTORY SETTINGS, potem przebudowuje macierz/tylko dalej nie swieci sie dioda dolozonego dysku-dokladalem HOT/ ale pokazuje,ze przebudowuje, jednak za cholere nie wiem co z czego-tzn.z zainicjowanego na dobry czy odwrotnie...
Po calej nocy 'przebudowy' czy co on tam robil z tymi dyskami wyglada ,ze QTS 4.3.5 plus 2x3TB RAID1 dziala z danymi, udzialy i reszta oczywiscie do poustawinaia od nowa, certyfikaty i Cloud oczywiscie rowniez. uff...
Dotychczas jak wrzucalem nawet bete to nie musialem ustawiac wszystkiego od zera?...