Rozwiązany Ustawienia serwera WWW

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika edool, 28 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. edool
    Offline

    edool Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Ożarów Maz.
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    Witam

    Zmieniłem ustawienia w Apaczu by indexowal katalogi. Jednak nie moge znalesc gdzie ustawic by z kopi nie przywrocal pierwszej strony index.html tej z info standardowym jak ustawic serwer.
    Moze ktos pamieta gdzie to zmieic by nie wgrywal tego chodzi o strone QNAP Web Server Settings.

    dzieki
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Każdy serwer, gdy wpiszesz nazwę katalogu (bez pliku) np: "serwer.com/strona" to automatycznie uruchomi on plik index.(html,php,itd.) . Jest to rzecz normalna. Jeśli nie chcesz aby wyświetlał tej strony wystarczy że zastąpisz plik index.html swoim(np: wyświetlający jakąś inną strone) albo usuniesz go w głownym katalogu Qweb :) . U mnie to wystarcza i żadnej kopi on nie przywraca...
    Pozdrawiam.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. edool
    Offline

    edool Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Ożarów Maz.
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    A u mnie codziennie o 4:00 przywraca ten caly QNAP Web Server Settings index.html nie pamietam czym to wyszukac bo tail nie dziala ale bede walczyc.
     
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  4. jdebs
    Offline

    jdebs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    a co jak podmienisz plik na swój index.php i przekierujesz strone...?
    Kod (Text):
    1. <?php
    2. header("Location: http://www.google.pl");
    3. ?>
    u mnie to zadziałało nawet po restarcie...
     

Poleć tę stronę