Rozwiązany Ustawienia serwera WWW

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika edool, 28 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. edool
    Offline

    edool Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Ożarów Maz.
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    Witam

    Zmieniłem ustawienia w Apaczu by indexowal katalogi. Jednak nie moge znalesc gdzie ustawic by z kopi nie przywrocal pierwszej strony index.html tej z info standardowym jak ustawic serwer.
    Moze ktos pamieta gdzie to zmieic by nie wgrywal tego chodzi o strone QNAP Web Server Settings.

    dzieki
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Każdy serwer, gdy wpiszesz nazwę katalogu (bez pliku) np: "serwer.com/strona" to automatycznie uruchomi on plik index.(html,php,itd.) . Jest to rzecz normalna. Jeśli nie chcesz aby wyświetlał tej strony wystarczy że zastąpisz plik index.html swoim(np: wyświetlający jakąś inną strone) albo usuniesz go w głownym katalogu Qweb :) . U mnie to wystarcza i żadnej kopi on nie przywraca...
    Pozdrawiam.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. edool
    Offline

    edool Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Ożarów Maz.
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    A u mnie codziennie o 4:00 przywraca ten caly QNAP Web Server Settings index.html nie pamietam czym to wyszukac bo tail nie dziala ale bede walczyc.
     
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  4. jdebs
    Offline

    jdebs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    a co jak podmienisz plik na swój index.php i przekierujesz strone...?
    Kod (Text):
    1. <?php
    2. header("Location: http://www.google.pl");
    3. ?>
    u mnie to zadziałało nawet po restarcie...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.