Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
napisz w jaki sposób próbujesz usunąć pliki? masz zamapowany dysk i dostęp przez windows? czy próbowałeś logować się do konsoli i usunąć przy pomocy mc?
pozdrawiam,
c.
p.s. no i napisz może przy okazji jakiej kamery używasz
hmm.. widocznie coś nie halo z prawami dostępu - tzn. być może tylko jako admin możesz usuwać pliki?
sprawdź czy po zamapowaniu udziału na user:admin i hasło admina dasz radę kasować pliki?
ewentualnie sprawdź jak wyglądają prawa dostępu po zalogowaniu do konsoli qnapa
u mnie tak: (nie mam jak sprawdzić więcej bo nie mam kamerki)
Kod:
[/share/Qrecordings] # ls -al
drwxrwxrwx 3 admin administ 4096 May 6 16:08 ./
drwxrwxrwx 18 admin administ 4096 May 4 11:52 ../
drwxr-xr-x 4 admin administ 4096 May 6 16:08 .record_nvr_tmp/
[/share/Qrecordings] #
jak dla mnie sprawa jest jasna - prawo do kasowania plików ma tylko administrator - ja bym zmienił grupę katalogu na taką do której jest przypisany user który mapuje dysk spod windy - ale jestem laikiem w tym temacie więc upewnij się u któregoś z poweruserów albo kogoś kto ma większe doświadczenie z linuksem
Wystarczy ustawić w QNAP-ie aby nagrania były przechowywane np. przez jeden dzień. Wtedy stare po 1 dniu automatycznie się skasują. u mnie jest to w Settings - Advance settings - Remove recordings after . Przyznam się że nie zastanawiałem się jakbym wpisał w pozycję 0 (dni)
Innym sposobem powinno być odznaczenie zainstalowanych kamer (i restart stacji ) a co za tym idzie usunięci powiązań.