WEB serwer - awaria

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika sp8ufw, 5 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. sp8ufw
    Offline

    sp8ufw Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!

    Jestem od niedawana posiadaczem QNAP'a TS 439U-RP.
    Wszystko jest generalnie OK, ale w pewnym momencie wysiadło mi php i web serwer.
    Przy wpisaniu adresu serwera przeglądarka wyświetla, że nie ma takiej strony - pomimo plików index.*
    Jak wpiszę ścieżkę do pliku php to serwer wysyła plik jako zwykły plik tekstowy.

    Postanowiłem więc zaktualizować firmware do wersji 3.2.0 później 3.2.1 i nic!
    Dodatkowe atrakcję przy ww. wersjach to brak dostępu do zasobów dla użytkowników z Active Directory Win2000Srv - serwer podłącza się do domeny, wczytuje listę użytkowników i grup, ale na tym koniec.

    Aktualnie posiadam wersję firmware 3.1.2 - proszę o informację jak sprawdzić co się dzieje z serwerem WEB i PHP?

    Pozdrawiam
    sp8ufw
     
  2. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    przylaczam sie do pytania
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    przesylam pytanie do QNAP'a... jak tylko otrzymam odpowiedz to sie odezwe
     
  4. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    u mnie byl podobny problem - napisalem w watku obok, ze przyczyna bylo zalozenie przez jeden ze skryptow (Drupal) pliku .htaccess, ktory blokowal dzialanie plikow PHP. moze tutaj jest podobnie?
     
  5. sp8ufw
    Offline

    sp8ufw Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!

    To było to!
    Próbowałem pobawić się z open atrium - drupal.
    Skasowałem plik .htaccess i wszystko wróciło do normy.

    Obecnie mam wersję firmware 3.2.3 Build 0209T - nawiązując do mojego pierwszego postu z tą wersją współpraca z AD W2k odbywa się bezproblemowo.

    Dzięki za wskazówkę - mogłem wcześniej użyć ls -a :)

    Pozdrawiam.
     

Poleć tę stronę