Pomoc Wina routera??

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika Hanoszi, 10 Listopad 2008.

Ładowanie...
  1. Hanoszi
    Offline

    Hanoszi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam mam kolejne pytanie.

    W tej chwili kopiowanie między dyskami na serwerze to prawdziwa udręka - wolno jak jasny diabli - np przeniesienie 1gb z dysku qdownload i qmultimedia to ponad 20 minut - mam pewne podejrzenia tego stanu rzeczy (patrz tytuł) mam prostego netgear'a (http://www.netgear.com/Home/Products/Ro ... GR614.aspx) czy może to być jego wina?? Jak przyspieszyć przegrywanie między dyskami. Dodam że przegrywanie w obrębie tego samego dysku odbywa sie normalnie - wiec prawdopodobnie przy przegrywaniu dysk qnapa- dysk qnapa - bierze udział dysk urzadzenia z którego wykonywana jest komenda - np pc czyli robi sie droga qnap - pc - qnap a powinno byc tylko qnap - qnap chyba nie??
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    a w jaki sposób to kopiujesz? Wygląda na to ze przesyłasz dane 2 razy przez siec. Zupełnie bez sensu...
    Zaloguj się po SSH i kopiuj pliki za pomocą Midnight Commander'a (po instalacji IPKG z QPKG)
    lub uruchom Web File Manager w panelu administracji i wykorzystaj funkcję kopiowania.
     
  3. Hanoszi
    Offline

    Hanoszi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ok - ale co z katalogami?? tu moge tylko kopiować tylko pliki ;(
    Po za tym próbowałem i nie pomaga...

    Gdybyś mógł to przełożyć na polski początkującemu użytkownikowi.... :)
     
  4. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Ja mam 209PRO II, najnowszy beta-firmware (może w tym tkwi Twój problem) i mogę przenośić katalogi. Przed chwilą przerzuciłem 33Gb z kilkuset plikami w środku w 13 sekund.
     
  5. Hanoszi
    Offline

    Hanoszi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    mogę Ci na razie tylko zazdrościć bo do 201 firmware jest sprzed ok 3 miesięcy ale nie rozwiązuje mojego problemu i chyba brak widoków na aktualizacje- ale poczekaj znajdę rozwiązanie <wsciekly> - ;)

    Jeszcze jedno co to zaloguj sie po SSH??
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  7. Hanoszi
    Offline

    Hanoszi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Wiem Silas wiem - to nie pomaga. Podobno switch mi pomoże - kupie przepuszczę i podzielę się z nowymi doświadczeniami
     
  8. Hanoszi
    Offline

    Hanoszi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Panowie/Panie

    zmieniłem router, dodałem switcha i... nic
    12gb - 1h po lanie taki transfer....
    Może ktoś pomoże?? ANYONE??

    Router - D-Link DIR-655, switch D-Link DGS- 1005D,
     
  9. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    16:46
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Faktycznie przenosszenie z www qnapa powinno dzialać idealnie dla mnie jest to rewelacyjna sprawa, normalne kopiowanie to szok a przenoszenie z poziomu www działa nieporównywalnie szybciej może wina przeglądarki ? moze masz jakas usługe włączoną która właśnie spowalnia kopiowanie. Wyłacz kosz i inne rzeczy jeśli nie uda się przenieść szybko po www to w ostateczności zainstalował bym na nowo oprogramowanie na qnapie lecz jest to bardzo ostateczna ;)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.