Witajcie.
Chciałem uruchomić stronkę na Joomla w wersji 4.0.5 dlatego musiałem zainstalować MariaDB10. Niestety pojawiło się kilka problemów przy instalacji MariaDB10 ale w większości znalazłem rozwiązanie i wkońcu udało mi sie urochomić phpMyAdmin. Poniżej kilka informacji z phpMyAdmin
"Nie można połączyć się z bazą danych. Instalator zwrócił błąd o numerze: Could not connect to database: No such file or directory"
Pomyślałem że może coś z Joomla, więc spróbowałem uruchomić kreator WordPress, (który na MariaDB5 działał bez problemu), niestety i tym razem otrzymałem komunikat:
"Error establishing a database connection"
Nie wiem co mam/ co moge zrobić w tym momencie więc proszę o pomoc.
-------------------
Qnap TS 453A
8GB RAM
QTS5.0.0.1891
Pozdrawiam
Chciałem uruchomić stronkę na Joomla w wersji 4.0.5 dlatego musiałem zainstalować MariaDB10. Niestety pojawiło się kilka problemów przy instalacji MariaDB10 ale w większości znalazłem rozwiązanie i wkońcu udało mi sie urochomić phpMyAdmin. Poniżej kilka informacji z phpMyAdmin
- Serwer: Localhost via UNIX socket
- Typ serwera: MariaDB
- Połączenie z serwerem: SSL nie jest używany
- Wersja serwera: 10.5.8-MariaDB-log - MariaDB Server
- Wersja protokołu: 10
- Użytkownik: root@localhost
- Kodowanie znaków serwera: cp1252 West European (latin1)
"Nie można połączyć się z bazą danych. Instalator zwrócił błąd o numerze: Could not connect to database: No such file or directory"
Pomyślałem że może coś z Joomla, więc spróbowałem uruchomić kreator WordPress, (który na MariaDB5 działał bez problemu), niestety i tym razem otrzymałem komunikat:
"Error establishing a database connection"
Nie wiem co mam/ co moge zrobić w tym momencie więc proszę o pomoc.
-------------------
Qnap TS 453A
8GB RAM
QTS5.0.0.1891
Pozdrawiam