Rozwiązany Wysypał mi się QNAP TS-412

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika werbel, 13 Sierpień 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 925
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 103 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wieziesz NAS przez całą Polskę ? Gratuluję jaj.

    Do mnie (Wro) masz kawałek, a czy kogoś w okolicach Szczecina mamy, nie wiem :D
     
  2. werbel
    Offline

    werbel Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    we Wro też będe, ale około 20.08
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2014 ---
    jak by ktoś mi pomógł, a będę w okolicy, to co za problem wrzucić do auta? z drugiej strony, może lepiej odpuścić sobie trzepania dyskami i poczekać 2 tyg jak wrócę. i spróbować ponownie...
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale bierzesz na siebie utratę danych z macierzy RAID. Z drugiej jednak strony zawsze to działa i dane są na dyskach.
    Ale prawda taka, że kopie ich warto mieć.
    PS. Dlaczego trzymałeś tak ważne rzeczy dla Ciebie na serwerze NAS nie mając ich żadnej kopii?
     
  4. werbel
    Offline

    werbel Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    do tej pory uważałem RAID za bezpieczny. Przymierzałem się kulkukrotnie do skopiowania danych na jakiś dysk, ale zawsze coś było ważniejszego, albo ważniejszego z punktu widzenia kobiety:)
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2014 ---
    Część danych mam na lapie, a docelowo chciałem kupić drugi dysk 3TB i włożyć oba do qnapa jako raid1. Cóż przekombinowałem i się teraz będę musiał napocić:-(
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  6. werbel
    Offline

    werbel Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    człowiek uczy się całe życie, a wnioski zazwyczaj wyciąga jak dostanie po d...e :)
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2014 ---
    Dobra, zbieram sie. Musze dokończyć pakowanie. Mam nadzieję, że za ok 2 tygodnie będę mógł liczyć na pomoc, będzie więcej czasu i może Kolega wspomoże nieszczęśnika ze Szczecina. Pozdrawiam i mam nadzieję że do zobaczenia(napisania????)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie bój się. Dane odzyskasz bez kombinowania w R-Studio. Nawet helpdesk QNAP'a może w tej kwestii pomóc.
    --- Połączono posty, 15 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2014 ---
    Opis został zaktualizowany: How-To - System nie startuje i Finder nie wykrywa serwera
     
  8. werbel
    Offline

    werbel Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Silas, dzieki Twojej ogromnej pomocy odzyskałem dane... Wielkie dzieki. Zgodnie z obietnicą stawiam flaszkę:) Podeslij na pw namiary, gdzie ją wysłać.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 2
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  10. werbel
    Offline

    werbel Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    13 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    W takim razie, jak będziesz w Szczecinie, to koniecznie się odezwij :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.