Rozwiązany XBMC - poziomy wyjściowe RGB

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika glodny, 17 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam podobny problem - u mnie z kolei jest coś nie tak z gammą, obraz na jasnym tle jest niby ok a z kolei na ciemnych dosc mocno widac podwietlanie tv + sceny są dość ciemne

    czy cos z tym mozna zrobic? jestem niestety laikiem w qnapie...
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiesz jak to się nazywa? Brak czytania instrukcji obsługi do telewizora:
    Poziom czerni HDMI zmienić z niski na normalny.
     
  3. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    wczesniej mialem Xtreamera z Openelec i problemow nie mialem.
    Opcji z czernia nie mam w TV
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Każdy telewizor z HDMI ma taką opcję.
     
  5. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    niestety w Sharp LC-52LE830E brak :-(
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    instrukcja TV strona 33
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. rithien
    Offline

    rithien SysBob Noobie

    Dołączył:
    26 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    158
    Miejscowość:
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +70 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja pie.... chcialo ci sie ?
     
    • Śmieszne Śmieszne x 1
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    bo widze lenistwo to tempie je
     
  9. rithien
    Offline

    rithien SysBob Noobie

    Dołączył:
    26 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    158
    Miejscowość:
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +70 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja lenistwo tępię lenistwem. Poprostu lenie sie odpisac :p
     
  10. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    dzięki wielkie za pomoc, sorry, ze z pierwszym postem wyszedlem na lame :)
    ale gdzie wy na stronie 33 widzicie regulacje czerni?
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    szukaj szukaj - my tu NAS ustawiamy a nie o TV :p
    dostałeś już taką wskazówkę ...
     
  12. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    LOL i odpowiadam ci ze się nie da. Problemem są sterowniki Intela. Ten sam problem występował na openelec 3.x na pudłach z intela.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Problemem nie są żadne sterowniki Intela. Pisz do producenta telewizora skoro nie ma regulacji czerni HDMI.
     
  14. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    18:13
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    upload_2014-12-16_21-51-9.

    Ewentualnie zmien nazwe gniazda HDMI - np. Projector, PC itd.
    --- Połączono posty, 16 Grudzień 2014, Data oryginalnego postu: 16 Grudzień 2014 ---
    upload_2014-12-16_21-55-22.
    Pomocne nazwy:
    upload_2014-12-16_21-57-8. upload_2014-12-16_21-59-47.
     
    • Przyjaciel Przyjaciel x 1
  15. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    19:13
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak to zrobiłeś ? :D
    gamme widać jak byk w menu