Pomoc Zdalny dostęp do plików - przeglądarka

apofis

Systems Admin...
Q's Expert
15 Wrzesień 2011
293
49
78
Wrocław
QNAP
TVS-x71
Ethernet
1 GbE
Cześć,
Potrzebuję udostępnić folder z filmikami.
Chciałbym aby pliki były dostępne poza siecią lokalną w taki sposób aby każdy kto wejdzie w linka zobaczy strukturę drzewa i będzie mógł samodzielnie po takie strukturze się poruszać oraz w locie oglądać zawartość zdjęć i filmików a tak mieć możliwość ich pobrania bez możliwości ich usunięcia.
Korzystałem z File Station5 i proste udostępnienia za pomocą linka lub emaila ale to badziewnie działa a filmy w locie nie otwierają się informując że plik jest uszkodzony. Dopiero pobranie filmu i lokalne otworzenie już na urządzeniu otwiera film.
Uruchomiłem _h5ai ale działa tylko lokalnie wpisując adres 192.168.xx.xx natomiast wpisując adres zewnętrzny nie działa.
Zastanawiam się w jaki sposób na Qnapie można coś takiego jeszcze zrobić. Chodzi mi o takie coś jak na Dysk Google ma. Ze można mieć zdalny dostęp do plików i pracować na nich w przeglądarce.

a porty serwera WWW są przekierowane
200.gif

Jak przekieruje port 80 na Qnap to wtedy _h5ai działa. Ma to jednak swoje wady, ponieważ nie chce na domyślnym porcie wystawiać serwer na zewnątrz.
Kolejna sprawa w folderze WEB mam sporo folderów a chciałbym udostępnić tylko jeden czy dwa foldery i nie wiem tez jak ustawić hasła na te foldery.
Czy jest jakieś inne rozwiązanie? lub ewentualnie jak ukryć niechciane foldery aby nie były widoczne w _h5ai.

Cześć filmików odpala się ok ale cześć plików uszkodzonych, a jak wchodzę do bezpośredniego folderu to działają pliki.
Czy jest na Qnap jakieś inne rozwiązanie?
Jeszcze przychodzi mi do głowy serwer FTP ale tam w locie nic nie da się oglądać z tego co pamiętam.

Jak przekieruje port 80 na Qnap to wtedy _h5ai działa. Ma to jednak swoje wady, ponieważ nie chce na domyślnym porcie wystawiać serwer na zewnątrz.
co za głupoty - a potem jak ukryć ten port .. to po chooooj go zmieniać ?!

Kolejna sprawa w folderze WEB mam sporo folderów a chciałbym udostępnić tylko jeden czy dwa foldery i nie wiem tez jak ustawić hasła na te foldery.
wgraj _h5ai we właściwe miejsce ...

Cześć filmików odpala się ok ale cześć plików uszkodzonych, a jak wchodzę do bezpośredniego folderu to działają pliki.
problem indexera 55ai- nie polegaj na nim zbyt mocno .. i po za tym _h5ai nie jest rozwijany.