Pomoc zdalny dostęp QNAP TS-262

TM12091971

Nowy użytkownik
Noobie
16 Kwiecień 2025
5
1
3
53
QNAP
TS-x62
Ethernet
100 Mbps
Część - dziś nie mogłem się od kilku miesięcy połączyć zdalnie z serwerem NAS poza domem. W sieci LAN wszystko działa ale juz poza LAN nie ma polaczenia. diagnostyka myQNALcloud wykazuje nieaktywna usługę, co jest dla mnie zdziwieniem i irytujące... przecież wszystko działało. teraz nie mogę się połączyć z serwerem. co mogło się rozejacha? sprawdzałem juz chyba wszystko łącznie z restartami routerów i samego NAS....
1745258227597.png

dziękuję. za chwile sprawdzę. wyłączyłem ponownie serwer nas i przepinam go w inna siec bo juz mnie szlag trafia... Pingowanie sprawdzę i zakładkęmyQNAPcloud również...
Połączono posty:

dobra temat do zamknięcia.... problemem był wzmacniacz onemesh tplink... chciałem QNAPa ze względuna głośność pracy dysków wrzucić na strych a tam niestety nie dochodzi skrętka do routera wiec połączyłem serwer przez wzmacniacz... mimo ze polaczenie wifi było ok nawet miedzy routerem a wzmacniaczem to jednak cos się wysypywało żeby działał myQNAPcloud... przeniosłem serwer z powrotem blizej routera i podłączyłem skrętka i teraz jest wszystko w normie....
Połączono posty:

Tyle ze musze znosić to talerzowanie HDD :)

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz