Recent Content by 0.1+0.2!==0.3

1. 0.1+0.2!==0.3

zmiana starego NAS na mocniejszy (lub na serwer) - małe biuro projektowe

Wolałbym się nie wypowiadać się na temat szacowania zapotrzebowania na zasoby systemowe jak mocny to powinien być sprzęt ale od siebie mogę coś dodać system plików ZFS lubi ram za to daje dużo różnych możliwości w zamian dla mnie największą zaletą jest kompresja, pracuję z plikami teksasowymi...
  2. 0.1+0.2!==0.3

zmiana starego NAS na mocniejszy (lub na serwer) - małe biuro projektowe

To brzmi sensownie, co do 16GB to nie jest tak że nie potrzebujesz nie używasz ty może nie ale ZFS już lubi i jest sporo benefisów z zaspokojenia go o jakaś sensowną pamięć ram.
  3. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Cross-seed

Widziałem przynajmniej dwa obrazy cross-seed w repozytorium, chyba będziesz musiał podać więcej szczegółów.
  4. 0.1+0.2!==0.3

Seagate Exos X16 16TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST16000NM001G) na TS-251D

U mnie dwa X16 oraz jeden X20 działa
  5. 0.1+0.2!==0.3

Kupię Kupię uszkodzony/niesprawny TS-453A

Kupię TS-453A (bez dysków, RAM) Interesuje mnie kupno sztuki która jest nie naprawialna, zepsuta chciałbym aby płyta nie była złamana i nie było widocznych braków/rzucających się w oczy.
  6. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Zatruwanie ARP - komunikat z Eset

Kolejne adresy które były raportowane jako ARP zagrożenia ta gra była jedynie już przelaniem czary goryczy miałem też pewne obiekcie co do ich ochrony przeglądarki i web-rankingów ale już nie pamiętam z czym tam się woziłem porostu nie chciało mi się ;)
  7. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Zatruwanie ARP - komunikat z Eset

A jednak z pierwszego twojego postu wynika że jest takie urządzenie. -> docker jeżeli bawisz się z vlanami możesz dostawać takie komunikaty networks: vlan-dhcp-eth1.20-6d6da6: external: true services: mariadb: image: mariadb:10.5 restart: always networks: -...
  8. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc [ROZWIĄZANE] Przed aktualizacją Container Station do najnowszej wersji [3.0.8.981] usunięcie wsparcia dla flagi 'mac_address'

Przeniesienie flagi `mac_adress` do sekcji network poprawiał zmiany w api docker (Services top-level elements) version: '3' networks: vlan-dhcp-eth1.20-6d6da6: external: true services: web: image: nginx:alpine restart: always hostname: nginx networks...
  9. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Home Assistant na VM i dodanie do drugiej sieci

Każdy VLAN powinien posiadać dedykowany DHCP, testujesz czy działa na kompie chyba ze masz karty intela (ten stwierdził ze VLAN jest rozwiązaniem enterprice i wykastrował w pewnym momencie sterowniki przynajmniej na windowsie) xD to jest z routera
  10. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Home Assistant na VM i dodanie do drugiej sieci

Do głowy przychodzą mi przynajmniej trzy rozwiązania 1) na wirtualnej maszynie tworzysz dodatkowy interfejs: https://www.baeldung.com/linux/vlans-create 2) na dedykowanym DHCP dla poszczególnych vlna-ów przypisujesz MAC adres do danej sieci jeden do jednej drugi interfejs do drugiej sieci 3)...
  11. 0.1+0.2!==0.3

Recenzja QNAP TS-432X. NAS idealny do biura

Firma firmie nie równa JDG na faktury, samba luz wystarczy jak zaczniesz instalować coś więcej przypomnij sobie co pisałeś: "cichy i bardzo energooszczędny.".
  12. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc QNAP TS-231P - jak uaktywnić SSL zakupiony w nazwa

mailto:admin@tumojadomena.myqnapcloud.com -> ten adres albo jest przekierowany gdzieś co mozesz wyklikac w panelu klienta (nazwa.pl) albo oni udostępniają ci stronę ja gmail, onet.poczta gdzie logujesz się na ich portalu do swojej poczty tym adresem qnap nie ma tu nic do rzeczy i tak jest to...
  13. 0.1+0.2!==0.3

Przepraszam nie rozumiem masz dostęp do panelu tego hostingu nie masz dostępu do poczty? i nie da się zrestartować Halsa do tej poczty której jesteś właścicielem?
  14. 0.1+0.2!==0.3

No to chyba powinieneś pisać do supportu name.pl skoro masz wjazd do panelu klienta.
  15. 0.1+0.2!==0.3

Pomoc Qnap TS-439 Pro II - Container Station

Jeżeli jest na liście aplikacji w "App Center" to możesz