Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Podkusiło mnie i zainstalowałem QTS hero…
I teraz cała moja logika i struktura katalogów nie pasuje do tej nowe struktury PULA -> FOLDER bo problemem jest tutaj QSYNC i sposób w jaki go używałem.
Wcześnej wyglądało to tak:
QTS struktura...
Nie mogę zmniejszyć woluminu z 13TB do 5TB, muszę zmniejszać 'na raty''.
Na dysku 16TB z rozpędu utworzyłem wolumin wielkości puli, czyli chyba 13TB, wgrałem dane, potworzyłem foldery itd. chciałem go później zmniejszyć, ale z tych 13TB nie...
Czy można przenieść wolumin z nagraniami (przestrzeń nagrań) do innego QNAPa i dalej korzystać z jej dotychczasowej zawartości/nagrań i kontynuować nagrania na tej samej przestrzeni?
Odmontowałem wolumin z QNAP1, włożyłem dysk do QNAP2, tam...
Czy będzie jakaś różnica dla wydajności jeśli na system zrobię pulę i dopiero tam wolumin czy od razu wolumin statyczny?
Aktualnie mam RAID1 z dwóch 1TB Samsungów, wszystko działa super.
Zaraz po inicjalizacji zrobiłem wolumin statyczny i dam...
HelpDesk odpisał że nie ma możliwości...
Ale tak na przyszłość jakby ktoś chciał to można to obejść, przywrócić starą migawkę, zrobić nową z przywróconych danych (opisać ją po swojemu) - taki naokoło proces ale efekt ten sam: "Kopia starych...
a bo ja wiedziałem o tym wcześniej? :) teraz już wiem, zrobiłem żle, i od roku mi się robiły migawki woluminu a na nim miałem też filmy. teraz chcę to cofnąć.
Potrzebuję usunąć filmy z migawki.
Roszady w nazwach katalogów i plików z filmami spowodowały że zabrakło mi miejsca na migawki.
Już wiem że najlepiej było mieć osobny wolumin na filmy - tak zrobię na przyszłość, ale teraz muszę to jakoś obejść...
ale w czym problem - masz dwa dyski w nasie a 4 kieszenie ?
to włóż 16t dysk .. zrób na nim pule .. przekopiuj te dane ..
przerób udziały żeby wskazywały na nowy dysk
odłącz ten dysk w panelu qnapa i wyjmij ten hdd
włóż nowy hdd i skonwertuj na...
gdyby to były tylko dane to tak, ale:
- mam folderów udostępnionych,
- uprawnienia te zaawansowane (takie z podkatalogami itd)
- chcę odzyskać migawki które mam w tej chwili
tego ręcznie nie zrobię, chyba że przywrócę migawki na nowy wolumin, to...
Mam TS-464, z dyskiem SSD tam system, oraz HDD 6TB z danymi (sam jeden dysk bez RAID). Chcę go rozbudować o 2x16TB.
Znalazłem opis który mówi że aby dodać nowy dysk (gdy nie mamy RAIDA), najlepiej zainicjować ten nowy a dane przegrać ze starego...