Recent Content by ckarol86

1. ckarol86

Pomoc Jak namówić QVR Pro do nagrywania na dysk USB?

Fizycznie nie mogę, inne modele można wyjąć z obudowy i podłączyć. Ale ten jest tak zbudowany że w bryle ma tylko takie złącze. Reszta jest skręcona.
  2. ckarol86

Rozumiem że natywnie tego nie wspiera, domyślam się z jakich powodów. Mimo wszystko akceptuję to ryzyko, czy dla domowych potrzeb naprawdę nie ma metody żeby to obejść? Przykładowo z tym eksportem na dysk USB QSYNCiem?
  3. ckarol86

Mam zewnętrzny dysk 5TB na USB którego budowa nie pozwala na wyjęcie go i włożenie w kieszeń QNAPa. Muszę używać go wyłącznie przez port USB, a QVR nie pozwala na utworzenie przestrzeni do nagrywania. Można to jakoś obejść? Myślałem od Qsync i zgrywaniu do 1h na ten 5TB ale wtedy aplikacja nie...
  4. ckarol86

Pomoc QTS Hero - QSYNC jak dostosować nową strukturę folderów

Podkusiło mnie i zainstalowałem QTS hero… I teraz cała moja logika i struktura katalogów nie pasuje do tej nowe struktury PULA -> FOLDER bo problemem jest tutaj QSYNC i sposób w jaki go używałem. Wcześnej wyglądało to tak: QTS struktura katalogów: - PULA - Wolumin 1 - DATA...
  5. ckarol86

Pomoc Zmniejszenie rozmiaru woluminu

Nie mogę zmniejszyć woluminu z 13TB do 5TB, muszę zmniejszać 'na raty''. Na dysku 16TB z rozpędu utworzyłem wolumin wielkości puli, czyli chyba 13TB, wgrałem dane, potworzyłem foldery itd. chciałem go później zmniejszyć, ale z tych 13TB nie mogłem od razu do np. 5, możliwość była tylko do 10TB...
  6. ckarol86

Pomoc QVR wolumin z nagraniami - migracja

Czy można przenieść wolumin z nagraniami (przestrzeń nagrań) do innego QNAPa i dalej korzystać z jej dotychczasowej zawartości/nagrań i kontynuować nagrania na tej samej przestrzeni? Odmontowałem wolumin z QNAP1, włożyłem dysk do QNAP2, tam odzyskałem, widzę pliki itd. ale w QVR nie mogę już...
  7. ckarol86

Pomoc SSD na system - Pula czy Wolumin statyczny?

Czy będzie jakaś różnica dla wydajności jeśli na system zrobię pulę i dopiero tam wolumin czy od razu wolumin statyczny? Aktualnie mam RAID1 z dwóch 1TB Samsungów, wszystko działa super. Zaraz po inicjalizacji zrobiłem wolumin statyczny i dam instaluje apki itd. Zastanawiam się czy można...
  8. ckarol86

Pomoc Replikacja migawek - kopiuje tylko jedną (a migawki są cztery)

HelpDesk odpisał że nie ma możliwości... Ale tak na przyszłość jakby ktoś chciał to można to obejść, przywrócić starą migawkę, zrobić nową z przywróconych danych (opisać ją po swojemu) - taki naokoło proces ale efekt ten sam: "Kopia starych migawek do magazynu zewnętrznego"
  9. ckarol86

Pomoc Replikacja migawek - kopiuje tylko jedną (a migawki są cztery)

Dlaczego zadanie replikacji migawek kopiuje tylko jedną migawkię? mam na drugim NASie 4, a cokolwiek bym nie ustawił w zadaniu ciągle mam tylko jedną.
  10. ckarol86

Pomoc migawka - usuwanie pojedynczych plików

ale wśród filmów na tym woluminie mam też dane sprzed roku, chcę zachować migawkę z danymi - napisałem na początku
  11. ckarol86

teraz wiem, ale jak usunąć katalog z filmami ze starej migawki? przywracam migawkę, usuwam katalog, robię migawkę, starą usuwam - to nie daje efektu
  12. ckarol86

a bo ja wiedziałem o tym wcześniej? :) teraz już wiem, zrobiłem żle, i od roku mi się robiły migawki woluminu a na nim miałem też filmy. teraz chcę to cofnąć.
  13. ckarol86

Potrzebuję usunąć filmy z migawki. Roszady w nazwach katalogów i plików z filmami spowodowały że zabrakło mi miejsca na migawki. Już wiem że najlepiej było mieć osobny wolumin na filmy - tak zrobię na przyszłość, ale teraz muszę to jakoś obejść. Wiem tyle że nie można usuwać pojedynczych...
  14. ckarol86

Pomoc Zmiana dysku na większy i dodanie drugiego (bez RAID na RAID1)

gdyby to były tylko dane to tak, ale: - mam folderów udostępnionych, - uprawnienia te zaawansowane (takie z podkatalogami itd) - chcę odzyskać migawki które mam w tej chwili tego ręcznie nie zrobię, chyba że przywrócę migawki na nowy wolumin, to się uda?
  15. ckarol86

Pomoc Zmiana dysku na większy i dodanie drugiego (bez RAID na RAID1)

Mam TS-464, z dyskiem SSD tam system, oraz HDD 6TB z danymi (sam jeden dysk bez RAID). Chcę go rozbudować o 2x16TB. Znalazłem opis który mówi że aby dodać nowy dysk (gdy nie mamy RAIDA), najlepiej zainicjować ten nowy a dane przegrać ze starego. Ale mam pomysł: Czy nie można do aktualnie...