Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
No z wyjmowaniem dysków to nie bardzo pomysł - jest hotswap, po wyjęciu pierwszego macierz zdegradowana, właśnie się odbudowuje.
Tak że ten tego, jak wyjmę wszystkie to zostanę bez danych...
Panie i Panowie, pomocy.
Jak zaktualizować TR-004?
Jest info że jest nowe firmware, jak na załączonym screenie.
Klikam update, jak się "zrobi" to potem Eject Enclosure zgodnie z hintem, następnie jak zniknie z listy urządzeń USB, restartuję TRa...
Witajcie ponownie.
Z moimi QNAPami to się nie da nudzić.
Konfiguracja: TVS-472XT i do niego podpięty (po USB-C, od strony TVSa do portu Thunderbolt na karcie) TR-004.
Zasadniczo to działa, ale dzisiaj zajrzałem po paru dniach nieobecności na...
8k. Widzę problem. Czyli więcej go nie rozszerzę, ale też widzę, że drugiego równolegle nie zrobię.
A zatem konkluzja jest jedna: zaorać i siać od nowa...
Dzięki za wskazówkę!
Czołem,
RAID-5. Wymieniłem dyski z 8TB na 20TB, w kolejności, 1 za 1. Wszystko ładnie działa.
Pojawiła się opcja "Expand Capacity" (no w końcu po to to robiłem) i ... szach mat, efekt jak niżej.
Czyli że co?
Łączna pojemność za duża?
I co dalej...
Nowe i wszystkie na raz? Mało prawdopodobne...
1740346578
Właśnie do kompletu dołączył jeszcze dysk 1. No ciężko w to uwierzyć, że wszystkie 4 są spieprzone, zwłaszcza że to od oficjalnego dystrybutora. Raczej obawiam się że QNAP albo firmware...
Witajcie!
Zrobiłem upgrade macierzy, wymieniając dyski pojedynczo.
Dyski to Toshiba 20TB MG10ACA20TE, QNAP TVS-472XT - dyski są na liście zgodności.
Wszystko przebiegło OK, ale niestety pojawiają mi się błędy dotyczące praktycznie wszystkich...