Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
kurzyło się stare precision 7520 z 32GB pamięci, miało jeden dysk 1TB nvme, dołożyłem jeszcze 2TB, zainstalowałem OpenMediaVault, bo chyba najprostszy w instalacji i konfiguracji. Mam plan sprawdzić jeszcze chociaż z jeden system. Podobno TrueNAS...
750zł używka. patrzę na sprzęt tak do 1k, może minimalnie więcej. Wolę kupić sobie dobre dyski, bo to zawsze mogę przełożyć do nowego, a jak się okaże nas stoi i się kurzy, to do stacjonarnego kompa włożę.
zasiałeś ziarno wątpliwości :cool: niedobrze, bo miał być tani do nauki terminologii, konfiguracji, a jakby się sprawdził, to bym sobie na gwiazdkę zażyczył coś poważniejszego. Z drugiej strony jak mam się denerwować że kupiłem kapiszona, to może...
Do własnej chmury potrzebny jest internet z publicznym adresem IPv4 - a jak masz statyczny adres IP od dostawcy to jest już cudownie. Szybki internet to dodatek.
Super mieć swoją domene w stylu klocki-wacka.pl (albo mega tanio klocki-wacka.ovh)...
Na wstępie dzięki za szybką odpowiedź
zewnętrzny IP u mojego providera to groszowa sprawa, ale niesie ze sobą pewne podatności. Nie jestem specjalistą od bezpieczeństwa, a sieć mi po domu sieje niedrogi mesh. Wolałbym DDNS. QNAP ma własną usługę...
Dzień dobry
Jest dużo podobnych tematów na tym forum, kilka przejrzałem, ale w sumie żaden nie odpowiedział na moje pytanie.
Korzystam z płatnej chmury, a w zasadzie nawet kilku. Czwórka użytkowników w domu, ja, partnerka i dzieciaki. Wszyscy...