Pecus
Local time
20:33
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
18

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• Pecus
      Clonezilla u mnie nie zadziałała (w trybie standardowego klonowania dysku). To znaczy sklonowała pierwszą partycję oraz układ pozostałych jednak już bez danych. Co ciekawe nie pokazała błędu tylko zakończyła operację z sukcesem :) Finalnie...
    • Pecus
      Na tyle, by zrobić dd znam :) , ale to chyba nie rozwiązuje "problemu" z identyfikatorem sprzętowym dysku. Bo jeśli "dd i po sprawie" to czemu nikt tego nie zaproponował, a widzę tu sporo linuxa użytego w celu odzyskania kontroli po klonowaniu...
    • Pecus
      Ale nie chodzi mi o procedurę zwiększenia rozmiaru partycji (tę znam i wykonywałem już). Chodzi o procedurę wymiany dysku systemowego (pojedynczego) na nowy - większy, bez utraty danych i konfiguracji systemu. Widziałbym to np. tak (to moje...
    • Pecus
      Kurcze. Mam jednak obawy, na dysku, który chcę wymienić (powiększyć), mam parę aplikacji, w tym QuMagie - no tu mogę zrobić backup ustawień. Poza tym jak widzę w tekście: "(Powyższy opis nie dotyczy konfiguracji dyskowych utworzonych w wersji...
    • Pecus
      Pecus napisał nowy temat.
      Panowie. Mam podobną sytuację. QNAP TS-451 Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system Dyski 2-4 - HDD - RAID5 Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie. Chcę wymienić dysk 1 na większy. Czy na...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…