1. Pecus

Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A)

@jerry1333 No weź zawalcz! To nic nie kosztuje. Stawiam na jedną z dwóch możliwości rozwiązania problemu przez support. 1. Faktyczne poprawienie procedury aktualizacji systemu. 2. ..... usunięcie P1000 z listy kompatybilności :) :) :)
  2. Pecus

Support zaproponował ponowną instalację sterowników i zrobiłem tak: Zrobiłem update do QTS 5.2.9.3499. Po restarcie Kontenery nie widziały GPU, oba sterowniki w App Center wyszarzone, ale w najnowszych wersjach (z resztą po restarcie mignął mi komunikat o aktualizacji NVKernelDriver do...
  3. Pecus

To chyba nie jest dobre miejsce ale może @SiewcaRyżu przeniesie w lepsze :) Wrzucam tu moją zawartość folderu z którego odpala docker compose, czyli plik env i ymle :) W env są zdefiniowane moje dwa foldery: Biblioteka immich: /share/ImmichData/library Baza danych Immich...
  4. Pecus

Jako, że nie chciałbym łatać tego po każdym update, to zgłosiłem problem do wsparcia Qnapa. Będą się łączyć i może znajdą rozwiązanie bardziej systemowe. Dla zainteresowanych czy warto (chodzi mi o kartę Nvidia Quadro P2000 z 5GB RAM na tym konkretnym modelu Qnapa). W stosunku do działania na...
  5. Pecus

Nie masz co przepraszać :) , ja nie dodałem ;) na końcu , a miało być. Kurde, powiem Wam tak. Nie bardzo chcę grzebać teraz jak mi działa :) , bo zazwyczaj takie grzebanie kończy się tym, że przestaje działać definitywnie. Zrobię jeszcze raz update i zobaczę te sterowniki (choć wygląda na to że...
  6. Pecus

To zanim zacznę dłubać doprecyzuję. Razem z update systemu wgrały się najnowsze sterowniki NVkernelDriver - ale w AppCenter były wyszarzone i nie działały. Co ciekawe po downgrade, poszły tesz w dół sterowniki kernela - działa ale dalej są wyszarzone w AppCenter. @pecet ... czy aby na pewno...
  7. Pecus

Mam TS-673A a zainstalowaną kartą NVIDIA P2000 (niby słaba ale daje radę). Używam jej do wspomagania transkodowania Video oraz uczenia maszynowego w Immich. Do wersji QTS 5.2.9.3492 wszystko działało idealnie (oczywiście troszkę napracowałem się by dobrze skonfigurować kontenery Immicha)...
  8. Pecus

Dyskusja Przeniesienie systemu na dysk NVME

Paaanie, nie jest ze mną jeszcze aż tak źle :) To właśnie zrobiłem i nic :)
  9. Pecus

Zrobiłem. Zadziałało, ale nie tak jak się spodziewałem, choć finalnie na plus. Wykonałem punkty od 1 do 4 (no i oczywiście wcześniej zrobiłem backup bazy Immicha) A i na początek takie info. Na dysku SSD miałem dwa foldery udostępnione: Kontenery - to oczywiste i tam Immich i dane kontenerów...
  10. Pecus

Dzień dobry Panowie. Było kilka podobnych dyskusji (wszystkie przeczytałem) ale dość starych i nie do końca opisujących mój "problem". Mam TS-673A na którego zmigrowałem się z TS-451. W tej chwili 1 SSD (wolumin statyczny i system) i 5 HDD w RAID5. Aaaaa na SSD jest kontener z Immich... Mam...
  11. Pecus

Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy

Clonezilla u mnie nie zadziałała (w trybie standardowego klonowania dysku). To znaczy sklonowała pierwszą partycję oraz układ pozostałych jednak już bez danych. Co ciekawe nie pokazała błędu tylko zakończyła operację z sukcesem :) Finalnie wykonałem kopię konfiguracji systemu, oraz kopię bazy...
  12. Pecus

Na tyle, by zrobić dd znam :) , ale to chyba nie rozwiązuje "problemu" z identyfikatorem sprzętowym dysku. Bo jeśli "dd i po sprawie" to czemu nikt tego nie zaproponował, a widzę tu sporo linuxa użytego w celu odzyskania kontroli po klonowaniu. Zakładam więc, że dd zadziała dokładnie tak samo...
  13. Pecus

Ale nie chodzi mi o procedurę zwiększenia rozmiaru partycji (tę znam i wykonywałem już). Chodzi o procedurę wymiany dysku systemowego (pojedynczego) na nowy - większy, bez utraty danych i konfiguracji systemu. Widziałbym to np. tak (to moje dywagacje a nie konkretna propozycja): 1.Podłączamy...
  14. Pecus

Kurcze. Mam jednak obawy, na dysku, który chcę wymienić (powiększyć), mam parę aplikacji, w tym QuMagie - no tu mogę zrobić backup ustawień. Poza tym jak widzę w tekście: "(Powyższy opis nie dotyczy konfiguracji dyskowych utworzonych w wersji firmware sprzed 2018 roku)" to zaczynam się...
  15. Pecus

Panowie. Mam podobną sytuację. QNAP TS-451 Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system Dyski 2-4 - HDD - RAID5 Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie. Chcę wymienić dysk 1 na większy. Czy na prawdę QNAP nie ma na to jakiejś sensownej procedury...