-
Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A)
@jerry1333 No weź zawalcz! To nic nie kosztuje. Stawiam na jedną z dwóch możliwości rozwiązania problemu przez support. 1. Faktyczne poprawienie procedury aktualizacji systemu. 2. ..... usunięcie P1000 z listy kompatybilności :) :) :)- Pecus
- Post #14
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Support zaproponował ponowną instalację sterowników i zrobiłem tak: Zrobiłem update do QTS 5.2.9.3499. Po restarcie Kontenery nie widziały GPU, oba sterowniki w App Center wyszarzone, ale w najnowszych wersjach (z resztą po restarcie mignął mi komunikat o aktualizacji NVKernelDriver do...- Pecus
- Post #11
-
To chyba nie jest dobre miejsce ale może @SiewcaRyżu przeniesie w lepsze :) Wrzucam tu moją zawartość folderu z którego odpala docker compose, czyli plik env i ymle :) W env są zdefiniowane moje dwa foldery: Biblioteka immich: /share/ImmichData/library Baza danych Immich...- Pecus
- Post #10
-
Jako, że nie chciałbym łatać tego po każdym update, to zgłosiłem problem do wsparcia Qnapa. Będą się łączyć i może znajdą rozwiązanie bardziej systemowe. Dla zainteresowanych czy warto (chodzi mi o kartę Nvidia Quadro P2000 z 5GB RAM na tym konkretnym modelu Qnapa). W stosunku do działania na...- Pecus
- Post #8
-
Nie masz co przepraszać :) , ja nie dodałem ;) na końcu , a miało być. Kurde, powiem Wam tak. Nie bardzo chcę grzebać teraz jak mi działa :) , bo zazwyczaj takie grzebanie kończy się tym, że przestaje działać definitywnie. Zrobię jeszcze raz update i zobaczę te sterowniki (choć wygląda na to że...- Pecus
- Post #6
-
To zanim zacznę dłubać doprecyzuję. Razem z update systemu wgrały się najnowsze sterowniki NVkernelDriver - ale w AppCenter były wyszarzone i nie działały. Co ciekawe po downgrade, poszły tesz w dół sterowniki kernela - działa ale dalej są wyszarzone w AppCenter. @pecet ... czy aby na pewno...- Pecus
- Post #4
-
Mam TS-673A a zainstalowaną kartą NVIDIA P2000 (niby słaba ale daje radę). Używam jej do wspomagania transkodowania Video oraz uczenia maszynowego w Immich. Do wersji QTS 5.2.9.3492 wszystko działało idealnie (oczywiście troszkę napracowałem się by dobrze skonfigurować kontenery Immicha)...- Pecus
- Temat
- qts ts-673a
- Odpowiedzi: 13
-
Dyskusja Przeniesienie systemu na dysk NVME
Paaanie, nie jest ze mną jeszcze aż tak źle :) To właśnie zrobiłem i nic :)- Pecus
- Post #5
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Zrobiłem. Zadziałało, ale nie tak jak się spodziewałem, choć finalnie na plus. Wykonałem punkty od 1 do 4 (no i oczywiście wcześniej zrobiłem backup bazy Immicha) A i na początek takie info. Na dysku SSD miałem dwa foldery udostępnione: Kontenery - to oczywiste i tam Immich i dane kontenerów...- Pecus
- Post #3
-
Dzień dobry Panowie. Było kilka podobnych dyskusji (wszystkie przeczytałem) ale dość starych i nie do końca opisujących mój "problem". Mam TS-673A na którego zmigrowałem się z TS-451. W tej chwili 1 SSD (wolumin statyczny i system) i 5 HDD w RAID5. Aaaaa na SSD jest kontener z Immich... Mam...- Pecus
- Temat
- nvme ssd ts-451 ts-673a
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy
Clonezilla u mnie nie zadziałała (w trybie standardowego klonowania dysku). To znaczy sklonowała pierwszą partycję oraz układ pozostałych jednak już bez danych. Co ciekawe nie pokazała błędu tylko zakończyła operację z sukcesem :) Finalnie wykonałem kopię konfiguracji systemu, oraz kopię bazy...- Pecus
- Post #11
-
Na tyle, by zrobić dd znam :) , ale to chyba nie rozwiązuje "problemu" z identyfikatorem sprzętowym dysku. Bo jeśli "dd i po sprawie" to czemu nikt tego nie zaproponował, a widzę tu sporo linuxa użytego w celu odzyskania kontroli po klonowaniu. Zakładam więc, że dd zadziała dokładnie tak samo...- Pecus
- Post #8
-
Ale nie chodzi mi o procedurę zwiększenia rozmiaru partycji (tę znam i wykonywałem już). Chodzi o procedurę wymiany dysku systemowego (pojedynczego) na nowy - większy, bez utraty danych i konfiguracji systemu. Widziałbym to np. tak (to moje dywagacje a nie konkretna propozycja): 1.Podłączamy...- Pecus
- Post #6
-
Kurcze. Mam jednak obawy, na dysku, który chcę wymienić (powiększyć), mam parę aplikacji, w tym QuMagie - no tu mogę zrobić backup ustawień. Poza tym jak widzę w tekście: "(Powyższy opis nie dotyczy konfiguracji dyskowych utworzonych w wersji firmware sprzed 2018 roku)" to zaczynam się...- Pecus
- Post #3
-
Panowie. Mam podobną sytuację. QNAP TS-451 Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system Dyski 2-4 - HDD - RAID5 Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie. Chcę wymienić dysk 1 na większy. Czy na prawdę QNAP nie ma na to jakiejś sensownej procedury...- Pecus
- Temat
- ts-451
- Odpowiedzi: 16