Recent Content by Andrz3j

1. Andrz3j

Pomoc Dysk z Nas TS-451+ ma Bad Sectory

Pierwszy dysk to SSD z systemem, Trzy kolejne WD RED z danymi. A jak się te 4 dyski zepnie będzie znów działać a pliki będzie widać? Aby się dowiedzieć prosiłem na GG i Facebooku o kontakt. To trudny temat.
  2. Andrz3j

Po tym jak rozpiąłeś mój dysk nie miałem dostępu do plików. Zrobiłem Clonezillą kopię dysku i miałem nadzieję że da się to spiąć i będzie dostęp do plików. Dyski wykrywa jako sprawne. Musiałem to zrobić w trybie pilnym - gwarancja na dysk mijała. Próbowałem kilak razy jak mi pisałeś ale nie...
  3. Andrz3j

I stracić wszystkie dane? Ja chciałem zachować dane. Teraz już wiem że da się klonować dysk bez rozpinania, nie wiem tylko czy to będzie działać. Każdy nowy dysk trzeba zainstalować tracąc wszystko. Rozpiął to Silas i miałem nadzieję że znajdzie chwilę by to spiąć z powrotem aby sprawdzić czy to...
  4. Andrz3j

Witam Wszystkich, mam nadzieję że ktoś udzieli mi prostej wskazówki lub pomoże rozwiązać mój problem. W zaszłym roku miałem problem z dyskami w moim NAS. Mam dysk SSD oraz 3 dyski WD RED NAS 3TB. Jeden z dysków w serwerze ma bad sectory co powodowało że serwer nie uruchamiał się poprawnie...
  5. Andrz3j

Pomoc Problem z QNAP 451+

Skonfigurowałem tak jak napisałeś, 3 dyski: 1. HDD - System 2. HDD - Dane 3. HDD - Dane W każdym urządzeniu sieci jest IP v6. Po przeanalizowaniu całej sieci odnalazłem problem.... wymiana kabla pomogła, urządzenie działa teraz wykorzystując 1Gb/s... więc jeden problem z głowy. Mam jednak...
  6. Andrz3j

Pomoc Problem z QNAP 451+

Witam, kupiłem niedawno nowy serwer QNAP 451+ i mam kilka problemów z nim. Posiadam serwer ReadyNAS, ma 7 lat zgromadziłem sporo danych i chciałem zaczął dziwnie pracować więc sobie polepszyć. Na dwóch dyskach WD RED (nowe) zainstalowałem system i chciałem skopiować dane. Pojawiło się kilka...
  7. Andrz3j

Witam

Witam wszystkich serdecznie.