Recent Content by attre

1. attre

Pomoc Blad po wgraniu aktualizacji na TS-853U-RP, wgranie firmwaru nie daje efektu?

Hej. Mam dokładnie ten sam problem. Czy udało ci się go rozwiązać. Co na to Support ?
  2. attre

Pomoc QNAP TS-453U - Brak zarządzania

Problem polega chyba na tym że plik F_*.img dla wersji TS-453U jest nie komplenty. Gdy zainstalowałam dla wersji TS-453 Series - mój qnap pojawił się jako TS-453 Pro. Niestety po uprade ( auto ) qfinder już go nie znajdywał. IP nadałam ręcznie. Dostęp przez www jest. Obawiam się jednak czy...
  3. attre

błąd - masz tam wgrać damn small linux bądź ubuntu live i do tego wypalonego obrazu dorzucić plik z firmware recovery i za pomoca niego wrzucić firmware na pamięc wbudowaną QNAP (DOM) i tak dalej czy tak zrobiłaś ? 1) Wykonałam wszystko zgodnie z instrukcją recovery - wgrałam system na...
  4. attre

Pomoc TS-453U Full firmware

Tu instrukcja na problem z MAC adresem. how-to-fix-a-broken-mac-address-for-legacy-firmware A z tego co widzę u mnie to adres po dhcp przydzielany jest do interfejsu bond0 // nie mieści się na ekranie ;) ale ifconfig bond0 da ci informację o nim.
  5. attre

Przy pomocy rufus'a utworzyłam bootowalny dysk USB z obrazu F_TS-X53U_20141125-1.2.8 QNAP się uruchamia - ale zachowuje się dokładnie tak samo jak ten bootowany z pamięci wewnętrznej. Po ssh nie da się dostać, a polecenie # hal_app --se_sys_set_mac obj_index=0,value=00:08:9B:12:34:56 //...
  6. attre

Cześć. Wczorajszy dzień zaczął się od otrzymania powiadomienia na mail: "Message: [Hardware Status] System fan 1 failed." Zalogowałam się na maszynę...error jak error ... restart maszyny by docelowo ją wyłączyć i przedmuchać przeczyścić lub docelowo wymienić wentylator. Po restarcie ( jeszcze...