Recent Content by dassystem

1. D

Pomoc Licencja WS2019 Standard dla Virtualization Station

Wersja P73-07795 będzie odpowiednia ?
  2. D

Pomoc Licencja WS2019 Standard dla Virtualization Station

Wersja oprogramowania Firmware: h5.0.0 Build 1856 Model serwera: QNAP TS-977XU, TS-h1277XU Witam Testuję WS2019 Standard na VS przed wdrożeniem na produkcję i działa nadzwyczaj płynnie, jedyne z czym mam problem to jaką licencję WS2019 zakupić. Microsoft przekierowuje mnie z działu na dział i...
  3. D

Pomoc TS-h977XU-RP - wysokie obroty w trybie bezczynności

I wszystko jasne :) Grzegorz z Helpdesku potwierdził zakres 6-12k RPM jako normalny dla tego modelu
  4. D

Radiator dobrze odzwierciedla temperaturę na CPU, więc chyba tak już ma być Załączam foto
  5. D

Temperatury samego proca nie martwią mnie tak bardzo jak brak możliwości wysterowania jego chłodzenia z poziomu QuTS Jeśli ustawię harmonogram deduplikacji kilkuset GB co noc to nie mam pewności że wiatraki pracujące w tym czasie na full nie ulegną uszkodzeniu. Nie mam doświadczeń z...
  6. D

5 lat gwarancji.... Wymiana wiatraków co kilka tygodni... Greta: How dare you... vs. Qnap zrezygnuje z Ryzenów.... lub Trump zbanuje Qnapa :)
  7. D

Postaram się po weekendzie wyciągnąć go z szafy Na chwilę obecną przy ustawieniach ręcznych wiatraków: 1% prędkości wentylatora = 6k RPM 100% prędkości wentylatora = 12k RPM Ktoś już to przerabiał z Ryzenem 7 3700X, mam nadzieję że to nieprawda co piszą... Link...
  8. D

Tak, ponieważ montaż dysków SSD jest możliwy tylko po zdjęciu górnej pokrywy
  9. D

Helpdesk analizuje problem W testach CPU grzeje od 60 do 75 stopnia a wiatrak idzie pod 12k Załączam pdf jak to wygląda przy trzech poziomach obciążenia (trzeci musiałem przerwać bo pracownicy zaczęli się niepokoić hałasem :))
  10. D

Dzień dobry Świeżo uruchomiony Qnap z QuTS hero na Ryzenie 7 i od razu problem - huczy jak odrzutowiec, próba ręcznego obniżenia wiatraków nic nie daje, ciągle pokazuje ponad 6k RPM przy zerowym obciążeniu, na procku 60 stopni, system 30 stopni a wiatraki na full. Klima w pomieszczeniu 18-20...
  11. D

Instruktaż/Tutorial Muhstik botnet?

Dzisiaj od rana znów kilkaset prób "wjazdu", każda z innego IP i leci jak słownik przykazał. Może jestem nienormalny ale dwuetapowej weryfikacji (tylko dla Qnapa) mówię "off" po tym jak ostatnio ransom zmienił mi na nim datę i authenticator nie wpuścił mnie, gdyby nie inne konto bez...
  12. D

Tak, najlepiej na trwałym nośniku w bunkrze atomowym. Wtedy wszyscy użytkownicy QNAP-ów, podobnie jak specjaliści od ich zabezpieczeń i szukania w nich dziur mogliby spać spokojnie.
  13. D

Idąc tym tokiem myślenia po co mi NAS. BTW: Jaka szkoda że migawki nie działają na starych Qnapach które nie były zrobione po nowemu od zera.
  14. D

Potwierdzam. Dwa dobrze zabezpieczone TS-251, soft 4.4.1.1064 (20190918), powyłączane SSL-e, telnet, weryfikacja dwuetapowa itp, mocne hasło, powłączane malware removery - i tak wszystko załatwione przez .muhstik QNAP, coś Wam chyba nie wyszło ? Co z tym syfem zrobić ? To nie zdjęcia z...