Recent Content by drzordz

1. drzordz

Pomoc Kodi dodawanie źródła

Sorry nie zauważyłem nic o DLNA i myślałem, że to o KODI mówisz. Jeśli chodzi o DLNA to to wcale nie działa :)
  2. drzordz

Osobiście korzystam z PLEX, ale KODI też mam np fo oglądania TV lub serwisów streamingowych (np. NETFLIX nie wykrywał mi, że mam ATMOS, a w KODI mogłem to wymusić) więc nie mów, że to technologia z XIX w. bo mimo, że interfejs jest archaiczny to w sieci LAN jak najbardziej jest jeszcze mocno...
  3. drzordz

Pomoc Stacja dokująca zanika po jakimś czasie. Dlaczego?

akurat mój UPS jest na liście zgodności.
  4. drzordz

W Kodi wybieraj kolejno: Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo/Przeglądaj/Otoczenie sieciowe (SMB) - wybierasz adres dysku - OK/ścieżka_do _filmów lub Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo - tu klikasz brak i wpisujesz smb://adres_IP - OK/ścieżka_do _filmów
  5. drzordz

Pomoc Stacja dokująca zanika po jakimś czasie. Dlaczego?

Mam podobnie ale z UPS. Po odłączeniu od USB i ponownym połączeniu znów przez jakiś czas działa. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje.
  6. drzordz

Pomoc Dostęp zewnętrzny

Pozwoliłem sobie na puszczenia PINGa na twoj adres myqnapcloud i zwraca adres IP więc usługa QNAPa działa prawidłowo, ale j.w. problem z zablokowanymi portami.
  7. drzordz

Wiedza PiHole - QNAP

niestety film jest niedostępny już odpaliłem YT :D Niestety dalej mam ten sam błąd. Nic nie pomaga. Nawet nadałem pełne uprawnienia dla każdego (nawet gościa) do katalogów Pihole i nic. Udało mi się uruchomić Pihole. Po prostu nie dodawałem tych katalogów do konfiguracji. Dzięki za pomoc.
  8. drzordz

Wiedza PiHole - QNAP

Instalowałem kilkukrotnie. co masz na myśli pisząc "wywal wolumeny"? Katalog Container, Pihole czy poprostu cały dysk DataVol?
  9. drzordz

Wiedza PiHole - QNAP

Model QNAP to TS-251A. System i aplikacje aktualne. Staram się aktualizować wszystko od razu.
  10. drzordz

Wiedza PiHole - QNAP

Ja niestety mam problem z tym kontenerem. Po instalacji i próbie przejścia do interfejsu www mam błąd [ERROR] File not found: /etc/pihole/setupVars.conf Plik oczywiście jest (tzn widzę go w /Container/Pihole/pihole) Niestety "wujek" mi nie pomógł. Jakby mógł mi ktoś pomóc z tym problemem to z...
  11. drzordz

Pomoc Konfiguracja Virtual Switch dla Maszyn Wirtualnych

Witam ponownie. Na Virtualization Station zainstalowałem pfSense i teraz nie wiem jak skonfigurować Virtual Switch. Na maszynie wirtualnej utworzyłem dwie karty sieciowe jedna do WAN (vLAN1), a druga do LAN (vLAN2). Po wielu nieudanych próbach doszedłem do konkluzji, że lepiej nie ruszać portu...
  12. drzordz

Pomoc Automatyczne łączenie z klientem VPN np. z LAN2

Witam serdecznie Mam uruchomionego klienta VPN na QNAP NAS. Mój NAS posiada 2 interfejsy LAN. Przykładowo LAN1 to IP 192.168.0.1 a LAN2 192.168.0.2. Chciałbym, żeby urządzenia łączące się przez LAN1 miały normalny dostęp do sieci lokalnej i jej zasobów, a urządzenia łączące się z LAN2 łączyły...
  13. drzordz

Pomoc MyQnapCloud_ zdalny dostęp do przeglądarki/sieci LAN

Ustaw przekierowanie portów na ruterze do poszczególnych urządzeń, a na NAS włącz myqnapcluod i serwer DDNS i będziesz mógł się połączyć z urządzeniami czy poszczególnymi usługami wpisując nazwa_qnapcloud.myqnapcloyd.com:numer_portu i wtedy nie musisz mieć stałego ip Wysłane z mojego SM-N950F...
  14. drzordz

Pomoc Jak udostępnić maszynę wirtualną na internecie (tj. komuś spoza sieci LAN? )

Zaloguj się do qnap przez internet (nie z lokalnej sieci), uruchom maszynę wirtualną, skopiuj link i gotowe. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
  15. drzordz

Pomoc TS-251A Wymiana pojedynczego dysku na 2 dyski połączone w RAID 1

Chcę 2 dyski 10TB zamiast jednego 4TB (bo już prawie pełny) a te dwie 10-tki chcę w RAID dla większego bezpieczeństwa danych. Dodatkowo NAS nie chce mi wystartować na starym dysku :(