Recent Content by elmer3003

1. elmer3003

Wiedza QMEDIA for Androod TV

Zainstalowałem apke na TV Sony, ale za grzyba nie mogę teraz zalogować się w niej do serwera (jeszcze z rok temu wszystko było ok, tv w domku letniskowym, serwer znajduje się w miekscu zamieszkania).
  2. elmer3003

Pomoc Transfer pomiędzy woluminami

Problem rozwiązany, powodem jest "Przyśpieszanie z użyciem pamięci podręcznej" z użyciem dysków SSD.... Zamiast przyśpieszać zwalnia... cudowne "ulepszacze" speców z qnapa...
  3. elmer3003

File station, plików małych nie mam raczej od 1 GB ;) Entware - nie chce się "odpalić" do Midnight nie mogę się zalogować.
  4. elmer3003

Cześć, Przeprowadzam sobie małą reorganizację na dyskach (dokupiłem większe, stare bez kopi migawkowych). Przenosząc dane zauważyłem że transfery wynoszą max 5 MB/s..., co przy dysku "zawalonym" 7,5 TB danych zajmie wieczność... Użycie CPU (i5) od 20 do 40 %, pamięci RAM 20% (16GB), załączone...
  5. elmer3003

Pomoc Wymiana dysku SSD na większy (system)

Cienki jestem w te kocki :/ Czyli ?;)
  6. elmer3003

Tak... Po wymianie dysku systemowego na większy... W systemie widzę foldery i ich wagę, ale po wejściu do nich brak zawartośi :/ Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 46c9998413e1f.jpg
  7. elmer3003

Pomoc Wymiana dysku systemowego

Pomogło :)Duuuże piwo ;)
  8. elmer3003

Po polsku ;)Doradź :)
  9. elmer3003

No nie git, bo nie mogę zainstalować apek... Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - ac6a92fe44892.jpg
  10. elmer3003

Jest wolumen ;)
  11. elmer3003

Lipa, dyski które były w RAID dane zostały, dyski pojedyncze nazwy folderów są dane wyparowały... Problem dwa: przywróciłem ustawienia, aplikacje pokazuje że zainstalowane, nie mogę ich otworzyć, po usunięciu nie mogą ich zainstalować (wybieram miejsce instalacji/nowy dysk systemowy) po czym...
  12. elmer3003

U mnie po wymianie dysku na większy też zostały same nazwy folderów, dane się potraciły....
  13. elmer3003

Pomoc TS-212 i wymiana dysku "systemowego"

No i lipa nazwy folderów w częściach dysków zostały, dane się potraciły..., czyli uważajcie przy wymianie dysku systemowego bo QNAP nieźle z tym kuleje... Problem nr 2 nie mogę zainstalować aplikacji... Wybieram miejsce instalacji (nowy dysk systemowy) Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i...
  14. elmer3003

? A obudowę zewnętrzną wypinam od NAS-a, czy zostawiam podpiętą, a wysuwam w niej same dyski ? A co z kartą QM2-2S i dyskami na niej ? Też wypiąć kartę, czy same dyski z niej ?
  15. elmer3003

Cześć, Przymierzam się do wymiany dysku systemowego na większy w swoim NAS-ie. Nas ma kartę QM2-2S z dwoma dyskami SSD, obudowę zewnętrzną UX-500P, oraz obudowę WD My BOOK DUO (BACKUP, dyski pracują w RAID Mirroring). Jak poprawnie wygląda procedura żebym mógł po wymianie dysku systemowego nie...