Recent Content by fejkus

1. fejkus

Pomoc Hakery Atakujo ! Pomoc w zabezpieczniu sie przed atakami

Witam, od kiedy dostawca internetu przypisal mi stałe ip, rozpoczety zostal zmasowany atak na moj biedny domowy serwer stojacy pod TV. Porty mam otwarte do uslug przez UPnP. Proby logowania byly glownie po ssh, i kilka ftp. Pytanie, jak bronic sie przez takimi atakami ? Myslalem o zablokowaniu...
  2. fejkus

Pomoc PLEX - odtwarzane video zacina się

Ale nie jesteś pewny czy jak działało wszystko dobrze to tez transkodowalo Ci filmy ? Może w kliencie masz ustawione wymuszanie transkodowania? Ogólnie transkodowanie przez plex'a zawsze zjada cały procesor w tym modelu. I przy niektórych filmach w tym modelu może przycinać jak transkoduje...
  3. fejkus

Czesc i czołem :)

Witam wszystkich na forum, Od kilku dni jestem posiadaczem swojego pierwszego NAS'a. Jest to qnap 251+ Jak narazie ucze sie wszystkich nowych zastosowan tego urzadzenia i mam nadzieje, ze to forum pomoze mi wyciagnac z serwera 110% :) Pozdrawiam!
  4. fejkus

Pomoc w wyborze pierwszego NAS'a

Dziekuje za odpowiedz, zdecydowalem sie na TS-251+ zamowienie poszlo, teraz tylko czekac :)
  5. fejkus

Pomoc w wyborze pierwszego NAS'a

Witam, zbieram sie do zakupu NAS'a i po zobaczeniu miliona filmikow na YT, i przeczytaniu polowy forum stwierdzilem, ze modeli jest stanowczo za duzo. Przechodzac do swojego pytania, potrzebuje porady co do modelu ktory bedzie spelnial nastepujace wymagania: *Serwer plikow Filmy zdjecia i co...