Recent Content by gjon

1. G

Pomoc QSYNC: folder do pracy zespołowej poprzez FileStation - czy da się?

Model serwera: QNAP TS-128 Mam kilku użytkowników, którzy korzystają z zasobów NAS-a tylko z zewnątrz (poprzez przeglądarkę). Chciałbym, by mogli uploadaowac od siebie pliki widziane tylko przez wybranych użytkowników, ale to co lokalnie można zrobić prosto folderem zespołowym przy użyciu...
  2. G

Pomoc QSYNC: spolszczenie wzorca emaila o udostępnionym pliku - gdzie, jak?

Model serwera: QNAP TS-128A Gdzie i jak spolszczyć poniższy wzorzec maila, który pojawia się przy udostępnieniu pliku? Odpowiedź z helpdesku: "W wersji obecnej aplikacja nie pozwala na takie zmiany" (2018.06.25)
  3. G

FAQ FileStation: dlaczego tylko Administrator może podzielić się plikiem z innymi użytkownikami NAS?

Dzięki za podpowiedź. Odpowiedź z helpdesku: Można to włączyć w ustawieniach FileStation (na zrzucie ekranu ustawienie defaultowe):
  4. G

FAQ FileStation: dlaczego tylko Administrator może podzielić się plikiem z innymi użytkownikami NAS?

Model serwera: QNAP TS-128 Tylko użytkownik z grupy administratorów ma w FileStation w menu opcję Podziel się z dodanym celem Do użytkownika NAS. Wszyscy inni są pozbawieni takiej możliwości udostępniana pliku/katalogu. Chciałbym to umożliwić również standardowym userom - czy jest taka...
  5. G

Pomoc Jak udostępnić, by link pojawił się w Udostępnionych Linkach na myQNAPcloud?

Model serwera: QNAP TS-128A Jak z poziomu QSYNC albo File Station udostępniać pliki, by linki do nich pojawiły się na koncie myQNAPcloud w dziale "Udostępnione Linki"? Udało mi się to raz, ale gdzieś przy okazji dłuższych testów innej funkcji i nie potrafię odtworzyć tego zdarzenia.
  6. G

Pomoc Możliwe najprostsze udostępnianie w chmurze z hasłem (RODO)

FTP - masakra :) File Station - nie tyle udostępnianie, co po prostu przechowywanie plików w indywidualnych katalogach, które podlinkuję na pulpit QSYNC-iem i do których dostęp dam kilku kontom. Tyle, że nie wiem jak zautomatyzować powiadamianie. Tak by na maila wysłać tylko info, że ma nowy...
  7. G

Pomoc Możliwe najprostsze udostępnianie w chmurze z hasłem (RODO)

Model serwera: QNAP TS-128A ZADANIE: wdrożenie udostępniania na zewnątrz plików z kontrolą dostępu do nich (np. koniecznością logowania na własne konto myqnapcloud, by je pobrać). WAŻNE: rozwiązanie musi opanować grupa osób na zewnątrz firmy kompletnie nieobyta z komputerami. Ma to zastąpić...
  8. G

Pomoc Wolumin "gruby": migawki w jego pojemności czy w dodatkowym miejscu?

Z tym kreatorem tworzenia wolumenu to nie bardzo, bo niczego pomocnego w moim temacie w nim nie ma - nic nie wyjaśnia, ani nie pomaga w określeniu stosownych parametrów migawek. Oto główne jego okno: A całe zamieszanie jest on ten obrazek z pomocy: Z opisu wywnioskowałem, że - biorąc za...
  9. G

Przepraszam, że męczę, ale padają odpowiedzi, które czytam w manualu i które są dla mnie niejasne. Czyli zgodnie z Twoją drugą odpowiedzią, mając 2TB dysk w NAS-ie by mieć jeden wolumin o maksymalnej pojemności i JEDNOCZENIE mieć możliwość robienia migawek muszę stworzyć wolumin o pojemności...
  10. G

Muszę jednak poprosić o doprecyzowanie. Czy mam rozumieć Twoją odpowiedź, że WOLUMIN zakładam na maksymalną dostępną wielkość (tutaj: 2TB dysku) i migawki będą się tworzyć w części tego woluminu gdzie nie ma jeszcze danych? Tak ja to widzę, ale czy tak jest na pewno :)
  11. G

Model serwera: QNAP TS-128A Cześć. Banalna sprawa. Na dysku (2TB) chciałbym założyć jeden duży wolumin typu "gruby" o maksymalnej wielkości dysku. Pytanie czy dla migawek muszę na dysku przewidzieć dodatkowe WOLNE miejsce, które odejmę od pojemności utworzonego woluminu (np. wolumin 1500GB...