Chodzi o to, że rozwiąanie takich nieoczekiwanych problemów z komunikatem o błędzie pojawia się "samo" I po cichu ;-)
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Problem "sam" się rozwiązał dzięki partyzanckiej aktualizacji. Jest nowa wersja HBS co śwista ino gwizda a opisany wstępnie defekt nie ma już miejsca.
Podziękowania dla kolegi @SiewcaRyżu .
No i nic nie wskórałem, HBS nadal nie uruchamia się wyświetlają ten sam komunikat. Przejże jeszcze działające procesy, może znajdę jakiegoś pasożyta a jak mnie nie olśni to pozostaje Helpdesk :-/ Dzięki za odzew i pomoc.
Zdrówko!
1. Zorientowałem się, że to na Intela ale i tak dziękuję za czujność. Było trochę "reverse engineering" by wyedytować prawidłową nazwę.
2. Wyłączę :geek:
Trochę podłubałem w Google i trafiłem na https://download.qnap.com/QPKG/. Legitne repozytorium byłych, minionych i trochę nowszych wersji apek. To nie pierwszy przypadek kiedy Google odznacza się lepszym indexem niż witryna od której się zaczyna...
Przejrzałem logi i zauważyłem, że w czasie gdy trwało tworzenie kopi zapasowej miała miejsce aktualizacja HBC. I tak myślę co by było jakbym powrócił do starej wersji HBC. U tu dwa pytania:
1. Czy jest to możliwe?
2. Jak to zrobić pod warunkiem...
Cite: @SiewcaRyżu
"PS: Dyski na pewno są sprawne ? SMART zielony ? Przechodzi szybkie testy ?"
Dyski pod stałym monitorowanie. S.M.A.R.T. i świecą się na zielono.
na pewno nie masz nowej wersji programu/systemu do instalacji ? :>
HBS lubi strzelic focha, ale po restarcie aplikacji działa .. więc jeśli po reinstalacji strzela dalej focha .. zapytałbym helpdesku WTF
PS: Dyski na pewno są sprawne ? SMART...
Mili Państwo,
Kombinowałem nad kopią zapasową cyfrowego dobytku (zdjęcia) zgromadzonego na QNAPIE. I wykombinowałem następującą kopię zapasową: rsync QNAP--->openmediavault. W ciągu nocy stałem się szczęśliwym posiadaczem ślicznego backupu na...
Długie lata temu, jak Muskofona znał tylko on sam to TP S.A. sprzedawała dostęp przez satelitę ale chyba Qnapów wtedy nie było albo dopłat bezpośrednich do hektarów i popytu nie było [emoji16]
Wysłane z mojego Lenovo TB128XU przy użyciu Tapatalka
@ SiewcaRyżu Choćbyś w nieskończoność przekonywał, że jesteś kompletnym idiotką nikt w to nie uwierzy :-)
EOT
@SiewcaRyżu Doskonale wiesz co chciałem napisać i bardzo się cieszę z Twojego rozumienia sprawy :-)
Zdrówko!
W czasach gdy i zmywarka do garnków ma swój IP coraz trudniej o adres IPv4 i "problem" jaki jest z Play będzie tylko marastał ;-/
Ofiary Play to i publicznego IP nie mają i za ich natem są i za niejasnymi regułami ichniego fajerłola....