Recent Content by Gregorson

1. Gregorson

Pomoc Problem z szybkością transferu z PC do NAS i odwrotnie po WiFi 10-11 Mb/s

Cat7 faktycznie to może trochę za dużo ale, akurat znalazłem w dobrej cenie. Wymieniłem, między głównym ruterem a modemem, między głównym ruterem a NASem oraz między głównym ruterem a drugim ruterem (mam system mesh). I transfery podskoczyły do 110 MB/s na WiFi. Oczywiście zależy od wielkości...
  2. Gregorson

No w porównaniu do 10-11MB/s to jednak jest różnica. To jest transfer na PC podpiętym za pomocą WiFi, nie na kablu. Zamówiłem już nowe kable cat7 więc jak przyjadą to powymieniam jeszcze między ruterem a modemem i wtedy sprawdzę.
  3. Gregorson

Zmieniłem kabel i transfery od razu podskoczyły do 60-70 MB/s więc problem został rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc, można zamknąć wątek.
  4. Gregorson

Podpowiedziałeś mi o kablu i teraz sobie przypomniałem, że przestawiałem NAS w inne miejsce ale użyłem innego kabla niż wcześniej ( wcześniej był podpięty kablem który był w zestawie) i te lepsze transfery były właśnie przed przeniesieniem samego QNAPa. Teraz podpięty jest jakimś kablem który...
  5. Gregorson

Masz rację przepraszam źle napisałem, transfery są na poziomie 10-11 MB/s Czyli przy 1Gb nie powinny być jednak wyższe? Tak jak napisałeś coś w okolicach 100 MB?
  6. Gregorson

Tylko, że nie bardzo mam jak podpiąć komputer pod kabel tak na stałe. Rozciągnąłem jednak kabel między switchem a komputerem do testu i także nic się nie zmieniło transfery cały czas na poziomie 10-11 Mb/s 1719428120 Jak sprawdzić prędkość między ruterem a switchem?
  7. Gregorson

Nie wiem czy dobrze sprawdzam, ale pokazuje mi prędkość sieci WiFi na poziomie 1200 Mbps do 2100 Mbps
  8. Gregorson

Witam, Mam QNAP TS-262 podpięty do rutera TP-Link Deco x50, komputer jest połączony za pomocą karty sieciowej WiFi 6. Internet mam od firmy Toya - 1 GB/s łącze z firmowym modemem firmy Huawei. Po pierwszym uruchomieniu miałem transfery rzędu 50-60 MB/s ale po kilku dniach spadły do 10-11 Mb/s...