Recent Content by ht-partner

1. ht-partner

Pomoc Wysyłanie maili po wykryciu ruchu

Niestety nie pomogło, dalej ten sam problem.
  2. ht-partner

Nie mam skonfigurowanych adresów email userów w QTS. Powinienem mieć?? Jaki ma to wpływ na pracę QVR? Jeśli mam kilku userów którzy korzystają z QTSa, to jest jakaś zasada na którym skonfigurować mail w QTS??
  3. ht-partner

Dzień dobry wszystkim, mam od niedawna problem z QVR Pro. Prawdopodobnie po aktualizacji do najnowszej wersji, choć zbiegło się to też ze zmianą mojego hostingu, QVR przestał wysyłać maile ze zdjęciami w momencie wykrycia ruchu. Najciekawsze jest to, że wiadomości testowe w miejscu konfiguracji...
  4. ht-partner

Pomoc Problem z uprawnieniami/użytkownikami

Podłączyłem monitor pod HDMI, klawiaturę pod USB. Po uruchomieniu bodajże Alt+F2?? Mamy wtedy dostęp do bash'a. Następnie zgodnie z powyższą instrukcją włączyłem SSH i połączyłem się przez Putty dla wygody.
  5. ht-partner

Dla potomnych dodam również rozwiązanie mojego głównego problemu. Niestety support nadal nie odpisał. Uszkodzony został plik /etc/group przez co użytkownicy nie mieli przypisanych uprawnień administratora. Po odtworzeniu pliku QNAP działa jak należy. Dziękuje wszystkim zainteresowanym pomocą...
  6. ht-partner

To tylko dodam tak na przyszłość: Aby włączyć wyłączone SSH na QNAPie z poziomu BASHa należy w pliku /etc/config/uLinux.conf w sekcji: [LOGIN] SSH Enable = FALSE zamienić na rzecz jasna: [LOGIN] SSH Enable = TRUE następnie restart QNAPa i SSH mamy włączone.
  7. ht-partner

QFinder niestety nie działa, pokazuje błąd logowania.
  8. ht-partner

Dzień dobry, prawdopodobnie podczas usuwania użytkownika lokalnego i tworzeniu użytkownika domenowego o tej samej nazwie (QNAP jest kontrolerem domeny) powstał błąd w konfiguracji użytkowników/uprawnień. Po ponownym zalogowaniu do systemu przez przeglądarkę na konto z grupy administratorów...