Recent Content by Kamil84

1. Kamil84

TS-264-8G - zakup (RAM)

Na stronie Qnap jest napisane, ten Nas może mieć wg. producenta max 2x 8GB. Nieoficjalnie być może i 32 pójdzie. Czy to nie o te informacje ci chodzi ?
  2. Kamil84

Pomoc Backup danych na Onedrive

HBS3 ci pomoże, możesz jednostronnie lub dwustronnie synchronizować pliki z wieloma platformami.
  3. Kamil84

Pomoc Tailscale vs mapowanie dysku

A dlaczego nie dodasz flagi --subnet-routes ? Można wtedy po zwykłym IP się dostawać, a nie podsieci Tailscale.
  4. Kamil84

Pomoc Żaden VPN nie działa

Łączyć się również możesz po nazwach hostów, nie musisz wszędzie klepać IP. Na stronie tailscale w admin panel możesz sobie każde urządzenie nazwać, żeby było łatwiej i łączyć się np. https://mojnas:443
  5. Kamil84

Pomoc Zamulony TS453D

Mam ten sam zestaw co ty, 453d z 32GB i kartą 244a i porzuciłem VMki na NAS na rzecz Mini PC(proxmox). Teraz jest inna bajka. Koszt nowego NAS, żeby dźwignął vm to kilka mini pc, a miejsca dużo nie zajmuje
  6. Kamil84

Pomoc Virtualization Station po aktualizacji do 4.0.0.251

Virtual switch masz w ustawieniach sieciowych stworzony ? +ewentualnie reboot NAS U mnie ostatnio zaczęło działać, że mogłem stworzyć maszyny. Ale mam oddzielny miniPC z proxmox, więc VS nie używam, a też miałem biały ekran.
  7. Kamil84

Pomoc Dostęp zdalny przez zew. IP i własną domenę

QTS ma aktualnie wbudowany reverse proxy, to ci potrzebne żeby łączyć się bez portu. Ewentualnie jeszcze Traefik, caddy2, reverse proxy manager. Sent from my Xiaomi 14 pro
  8. Kamil84

Pomoc Wolny transfer

18MB to i tak bez szału. Albo qnap nie wyrabia, albo reszta infrastruktury. Sent from my Xiaomi 14 pro
  9. Kamil84

Pomoc Wolny transfer

mb czy MB bo to spora różnica Napisz więcej o połączeniu, jaki router/AP ?
  10. Kamil84

Pomoc Qsync - zmiana lokalizacji

Chyba można całość, ja w ogóle tego nie używam
  11. Kamil84

Instrukcja instalacji
  12. Kamil84

Tak docker tworzy swój folder pod konfigurację, ale tworząc kontenery możesz foldery mieć rozsiane po całym NAS, tylko je bindować do kontenera. Ad.2. Jeśli do app center podłączysz zewnętrzne źródła z myqnap.org, to później możesz zainstalować Syncthing jako zwykłą aplikacje, jeśli nie chcesz...
  13. Kamil84

Syncthing w dockerze, klienci są na każdy OS. Możesz i lokalnie i zdalnie synchronizować
  14. Kamil84

Pomoc Karta sieciowa 2,5GbE na PCI-e do TS-252B

Pisz ticket do helpdesku. Mi kiedyś na ts251+ nie wykrywał karty PCI (QWA-AC2600 ) i poprawili stery Sent from my Xiaomi 14 pro
  15. Kamil84

Pomoc Żaden VPN nie działa

Jeszcze Tailscale możesz sprawdzić Sent from my Xiaomi 14 pro