Recent Content by karolmys

1. K

Pomoc Nie przypisana pojemność - problem

Cześć witajcie. Może ktoś będzie w stanie pomóc mi rozwiązać problem. Chyba na etapie początkowej konfiguracji qnapa kolegi coś źle zrobiłem i wydaje się ( choć nie wiem jak to odczytywać ) że źle przypisałem miejsce na dyskach. Dyski są o pojemności 6 TB W systemie wykazuje pojemność...
  2. K

Pomoc Jaki format dysków USB pod qnapa?

Moi drodzy jak w temacie jednak pozwole sobie sprecyzować. Serwer to QNAP TS 251A 2G do serwera chce podłączyć dyski USB. Jednak pytanie w jakim formacie najlepiej te dyski mieć? Dodam że z qnapa korzysta komp mac. Chodzi mi format taki w którym po ewentualnym podlączeniu takiego dysku do...
  3. K

Pomoc problem z rewerem RTRR

oba routery to orange światłowód 1 gbs Oba działają tak samo. Ustawienia te smae a jednak jeden nie działa prawidłowo
  4. K

Jak można to sprawdzić ?
  5. K

Witajcie Pacjent to QNAP TS251A 2G podłączony do orange światłowód router funbox 7 Dodatkowo QNAP TS 264 podłączony do orange światłowód router funbox 3 Na serwerze QNAP TS 251A 2G jest problem z konfiguracją serwera RTRR. W sekcji automatyczna konfiguracja routera jest błąd jeśli chodzi o...
  6. K

Pomoc Problem z utworzeniem wirtualnego dysku ISCSI

Witajcie. Pacjenci: qnap ts 264 z dwoma kościami ssd 1 tb kingston kc3000 świerza instalacja wczoraj zakupiony oraz komputer stacjonarny z windows 10 Na windows 10 za pomocą qfindera próbuje utworzyć wirtualny dysk ISCSI Niestety wyskakuje błąd jak na screenie poniżej Usługa ISCSI w windows...
  7. K

Pomoc Miniatury - jak znaleźć folder w którym są przechowywane?

Przepraszam. Chodzi oczywiście o miniatury wygenerowane przez multimedia Console
  8. K

Pomoc Miniatury - jak znaleźć folder w którym są przechowywane?

Czy ktoś wie gdzie / jak znaleźć folder w którym są przechowywane miniatury zdjęć i filmów ?
  9. K

Pomoc QuMagie - organizacja plików

Drodzy Pacjent - Qnap TS251A 2G na serwerze mam zainstalowany program Qumagie, multimedia console i inne aplikacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Qumagie. Jestem fotografem oraz kamerzystą. Mam wydzielony folder / udział o nazwie "galerie" w nim dwa foldery "FOTO", oraz "VIDEO" W...
  10. K

Pomoc QuMagie, Multimedia Console - PROBLEM

Wszystko jasne. Wyczerpana pula pamięci na Migawki. Choć na dyskach było dostępnych jeszcze ponad 0,5 TB miejsca to zabrakło miejsca na migawki. Problem rozwiązany. Dziękuje
  11. K

Pomoc QuMagie, Multimedia Console - PROBLEM

Drodzy Pacjent - QNAP TS 251A 2G Chodzi o aplikacje Multimedia Console oraz QuMagie. Aplikacje po jakimś czasie automatycznie zatrzymały się - to jeden problem Po automatycznym zatrzymaniu się teraz nie daje się ich uruchomić. - to drugi problem. Reset serwera nie pomaga. Drodzy prośba o...
  12. K

Pomoc Co zamiast QFILE ale na komputer z windows 10

no tak do tej pory robiłem. Ale to jest problematyczne gdyż za każdym razerm strzeba wchodzić logować się etc. Potrzebuje czegoś prostrzego czegoś gdzie odrazu z komputera wejdzie mi tą aplikację i będę mógł przeglądać i zarządzać danymi. Mam zmapowane dyski ale tam nie ma opcji generowania...
  13. K

Pomoc Co zamiast QFILE ale na komputer z windows 10

Jak w temacie. Chodzi mi o aplikację dzięki której z poziomu komputera z systemem Windows 10 będę mógł w łatwy sposób przeglądać pliki lub foldery znajdujące się na qnapie, zarządzać mini czy np. wygenerować link udostępniania dla określonego folderu. Nie chcę nic synchronizować z komputerem...
  14. K

Pomoc Problem z tworzeniem kopii zapasowej z QNAP na WDMyCloud

Ja to wiem. Napisałem wyraźnie że synchronizacja jednokierunkowa działa ale problem jest w tym że po usunięciu danych z folderu źródłowego znikają one również z folderu docelowego A chciałbym by te dane zostawały w folderze docelowym. Natomiast nie da się niestety skonfigurować opcji kopia...
  15. K

Pomoc Problem z tworzeniem kopii zapasowej z QNAP na WDMyCloud

Jeśli chodzi o zadanie synchronizacji jednokierunkowej Widoczne na powyższym screenie nieaktywne zasady także były nieaktywne na etapie tworzenia zadania