Zdaje sobie sprawę że "na żądanie" mam ustawiony odpowiedni harmonogram, dziwi mnie tylko że automatycznie ściąga się plik "opóźniony" mimo że ręcznie ściąga się nowszy...
No ale skoro ten typ tak ma to OK, przyjmuje do wiadomości :)
Witajcie
Mam dziwne objawy, a jako że posiadam QNAPa od tygodnia to nie wiem czy tak ma być...
Security Counselor zawsze zgłasza mi nie aktualny plik definicji wirusów, ma ustawioną automatyczną aktualizację, ale faktycznie plik jest "opóźniony"...
na komputerze pewnie nie, po prostu dopiero potem zorientowałem się że próbowałem po DLNA, na starym prostym NASie od WD takiego problemu nie miałem
mimo wszystko to trochę dziwne, ale rozumiem że te typ tak ma
coś musze mieć źle ustawione w uprawnieniach, tylko nie wiem gdzie szukać :(
Wchodząc w exploratorze poprzez Sieć - adres ip - Photo mam dostęp do zdjęć, mogę je pobrać otworzyć itd
Wchodząc w exploratorze poprzez Ten komputer - QNAP - Zdjęcia -...
Witam
Kolejne pytanie początkującego, wybaczcie jeśli było, ale próbuje odnaleźć się na forum i wyszukiwanie jeszcze mi zbyt dobrze nie idzie :)
Od dwóch dni mam NASa TS-230, staram się go ogarnąć i oswoić...
Testowo wrzuciłem kilka fotek z...
uprawnienia to sprawa oczywista :)
dzięki za info, powalczę trochę teraz i zobaczę czy uda mi się zmusić serwer automatyki to wyłączenia NASa... oby to nie była walka z wiatrakami :)
Witam wszystkich
to mój pierwszy post (i pierwsze kroki z QNAP) więc proszę o wyrozumiałość :)
NAS mam podtrzymywany zasilaczem buforowym, do tego serwer automatyki domowej na HomeAssistant.
chciałbym mieć możliwość wyłączenia NASa przy braku...