Recent Content by kazuyo198011

1. kazuyo198011

Pomoc Asustor NAS AS6302T

2. kazuyo198011

3. kazuyo198011

Raz może korzytsałem z suportu qnap. Nie widzę tylko forum asustor po polsku.
  4. kazuyo198011

Parametrami ten qnap nie powala. To podobne konfiguracje. Asustor ma 8GB RAM i kosztuje połowę tego.
  5. kazuyo198011

Witam! Czy warto kupić tego nas'a do domu? Jak wygląda sprawa z bezpieczeństwem na tej platformie. Swego czasu Asustor i Qnap miały problemy z ranomware.
  6. kazuyo198011

Pomoc kopiwanie plików pod smb/nfs

Przy próbie kopiowania lub przenoszenia wyskakuje tylko error=2
  7. kazuyo198011

To wina qnap a nie Linuksa. Dlaczego piszesz ze to zły dział?
  8. kazuyo198011

Witam! Mam problem z kopiowaniem plików między partycjami na ts228. Kopiuje pod Linuksem na podpiętych partycjach. Gdy próbuje przenieść dane z jednej partycji na drugą system sypie błędami. Przeglądałem uprawnienia. Jest jeden user (tester), konto admin zablokowane. User tester ma prawa...
  9. kazuyo198011

Pomoc zmiana dysku - same problemy

Próbuje zrozumieć zjeb... strukturę partycji/plików po wyjęciu z qnap.
  10. kazuyo198011

Udało mi się zamontować tylko partycję lv2 i mogę na niej dokonywać zmian/kopiować. Poszło zwykłym mount. Reszty nie moŋe podpiąc zamontować. Nigdy nie miałem do czynienia z taką strukturą partycji (raid).
  11. kazuyo198011

Gdzie się podziały pliki z trzeciego folderu - jakieś 200 GB? Pod Opensuse udało mi się podpiąć tylko partycje vg289 i na niej było jakieś 2.6 tb danych. Głównie filmy. Losowo przejrzałem - nie są poszatkowane.
  12. kazuyo198011

Temat częściowo rozwiązałem posiłkując się komendami na Linuksie. Dopiero teraz zauważyłem że na 3 TB dysku - były 3 foldery. Dwa z nich wyglądają na nieruszone ale za to trzeci jest pusty. Dysk podpięty przez sata2usb. Poniżej rozkład partycji.
  13. kazuyo198011

np: MC. Krusader, Dolphin. Rsync nie próbowałem w tym wydaniu. Błąd wyrzuca przy każdym katalogu, w którym jest @__thumb - pozostałe pliki kopiują się poprawnie. Widzę że nie tylko u mnie jest ten problem: Copying Files Mac to NAS- filename length limits @__thumb Difficulties copying between 2...
  14. kazuyo198011

Mam go podpięty przez Mount w Linuksie. Tylko podczas kopiowania sypie błędami. Podpowiedź jak wymienić w.w klucze ssh?
  15. kazuyo198011

Witam! Zresetowałem nas, wcześniej usunąłem z niego dyski. Po ponownej konfiguracji (z większymi dyskami) - próbowałem skopiować dane przez przejściówkę USB. Niestety mimo że rozpoznał dysk (pokazał partycje) to jedyne co mogłem zrobić to odmontować (wyrzuć) lub sformatować dysk. Odmontowałem...