Recent Content by Kubczyk85

1. K

Pomoc QuFTP - "Connection closed by remote host" dla większych plików

Teoretycznie tak, wygląda na to że FTP trybie pasywnym pobiera plik. Z wiersza poleceń uruchamiany jest w trybie aktywnym i wtedy połączenie jest zrywane. Problem w tym, że na FW połączenie jest dozwolone. Mniejsze pliki przechodzą. Na FW, w logach przy próbie pobrania większego pliku, w...
  2. K

Pomoc QuFTP - "Connection closed by remote host" dla większych plików

Witam serdecznie, Na QNAP-ie (TS-853A) skonfigurowaną mam usługę FTP (QuFTP). Teoretycznie wszystko działa jak należy. Pojawił się jednak jeden problem, mianowicie przy próbie pobrania plików większych jak 30MB połączenie z FTP zostaje rozłączone. Co zabawniejsze problem pojawia się tylko w...
  3. K

Pomoc Thin pool metadata could not be activated qnap - po aktualizacji do 4.3.6.1070

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.1070 build 20190919 Model serwera: QNAP TS-253A Dzień dobry po dzisiejszej aktualizacji oprogramowania QNAP TS-253A do wersji bulda 20190919 oraz restarcie pojawił się błąd "[Pool 1] Thin pool metadata could not be activated successfully." Niestety nie...
  4. K

Pomoc Poprawna konfiguracja LDAP - podłączenie Windows 7 pro do LDAP

Witam serdecznie, Przejrzałem kilka tematów oraz instrukcje dostępne dla QNAP, ale nie udało mi się prawidłowo skonfigurować QNAP-a jako serwer LDAP, tak aby można było podpiąć PC w Windows 7 Pro do domeny, ani nawet podmapować udostępnionych na serwerze zasobów. Ale od początku :) Mam dwa...