Recent Content by kuelo

1. kuelo

Pomoc Po aktualizacji, brak kontakt z serwerem

Dzięki za pomoc, faktycznie problem był w domu :P, odłączyłem UPsa od NASa i problem zniknął.
  2. kuelo

Pomoc Po aktualizacji, brak kontakt z serwerem

Witam. Wczoraj zrobiłem aktualizacje mojego NAS do najnowszej wersji "4.3.3.0361 build 20171101". Aktualizacja przeszła pomyślnie, serwer się uruchomił. Po około 5 minutach wylogowywuje mnie z serwera i tracę z nim kompletnie łączność(nie działają żadne usługi www,plex,samba,ftp,etc...), co...
  3. kuelo

Pomoc Bezprzewodowe myszki i klawiatury

Witam, Czy może ktoś napisać jakie są sprawdzone i działające z modelem ts-251, myszki i klawiatury bezprzewodowe? Pytam bo ostatnio kupiłem myszkę i klawiaturę która łączy sie do jednego patyka i nie działa. Model serwera: QNAP TS-251
  4. kuelo

Jaka klawiatura bezprzewodowa do Qnap?

Kupiłem bezprzewodową klawiaturę i mysz Medion i nie działa, więc był bym z tym ostrożny, napiszcie jaka klawiatura i mysz działa wam z TS-251
  5. kuelo

Pamięć ADATA 1GB 1.35V PC3-12800 DDR3L z QNAP TS-251

Dziękuję za info Pozdrawiam
  6. kuelo

Pamięć ADATA 1GB 1.35V PC3-12800 DDR3L z QNAP TS-251

Witam, Mam jedno pytanie, jaką pamięć kupiłeś? Pytam bo mam problem z pamięcią Pozdrawiam Kuelo
  7. kuelo

Który QNAP wybrać

Kupiłem TS-251 Po tygodniu użytkowania jestem bardzo zadowolony. Mam tylko 2 problemy, pierwszy mało ważny i to chyba związane z softem, nie do końca działa apka HybridDesk station po włączeniu jakiejkolwiek apki na TV HDS się zawiesza :P a drugi to z serwerem pocztowym ale to już opisałem w...
  8. kuelo

Pomoc Problem z xDove

Witam, Mam problem z odpaleniem Xdove Posiadam model TS-251 i wgrywam paczkę XDove_1.3_x86.qpkg log wygląda tak : Feb 23 12:30:40 dovecot: Fatal: listen(0.0.0.0, 143) failed: Address already in use Feb 23 12:30:40 auth(default): Error: dovecot-auth: error while loading shared libraries...
  9. kuelo

Witam :)

Witam wszystkich forumowiczów, Jestem nowym użytkownikiem QNAP TS-251 Pozdrawiam Kuelo
  10. kuelo

Który QNAP wybrać

Domowy router to był poroniony pomysł :D kupiłem Mikrotika 2011
  11. kuelo

Który QNAP wybrać

Witam. Jestem zainteresowany kupnem nowego serwera, tylko nie mam pojęcia jak z jego wydajnością. Serwer będzie wykorzystywany głównie jako serwer WWW, Mail, PLEX (bez transkodowania) oraz do domowego clouda. Czy model TS-231 da sobie radę z tymi wszystkim usługami na raz? Dodam że serwer...