Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Cześć.
Zastanawiam się nad kompatybilnoscią RAM ale nie z firmy qnap.
Orientowałem się ile kosztuje ram DDR4 taki jak w specyfikacji qnap producentów np crucial/kingston i innych i są prawie 3-krotnie tańsze niż typowo firmy QNAP.
Czy ma to...
Cześć.
Jak w temacie
Jaki dysk do QNAO wybrać jaki HDD?
MAm stare HDD RED zwykłe, a teraz widze że namnożyło się tego.
Są do wyboru:
WD RED, RED Plus, RED PRO
WD Good
WD Ultrastar
Czytam i zgłupiałem.
WD RED zwykłe i Plus odpadają bonkają...
Za mało - 32 GB RAM.
Nowy dysk M2 PCIE a dokładnie to DWA w RAID1 - dedykowane pod system.
A do nowego samochodu dajesz stare opony ? Nie. Potem są płacze, że nowy nas a chodzi jak qpa.
To czy weźmiesz 6 czy 4 kieszeni zależy od Ciebie - pod...
Czyli jeżeli 1TB przestrzeni=1GB ramu, to jeżeli chce zakupić pod to 2x14TB w RAID1 to minimum 14GB Ramu Czyli to 16GB ramu może okazać się za mało (na styk). Więc co lepiej brać tego TS-473A z 32GB RAMu?
1743371243
Jeszcze pytanie o dysk. Czy...
Jakie to będą dane? Czy deduplikacja będzie miała sens? Jeśli tak to 16gb może być za mało.
Jeśli nie to 16GB może być okay, ale nie uruchamiaj za dużo dodatkowych aplikacji.
QuTS hero ma swoje zalety, które się uwalniają wraz z RAMem
Dane to albo indywidualne pliki projektów pod klienta, oraz dane bardzo podobne typu szablony (różne wnioski do różnych instytucji) w postaci plików pdf ale z innymi danymi (wnioski wypełnione innymi danymi np nazwa ulicy, adresy itd).
Czy...
Cześć.
Stoje przed wyborem QNAPa do trzymania plikow w firmie.
Zastanawiam sie nad systemem QTS albo QTS hero. I mam kilka pytań.
Ile ten ZFS potrzebuje RAMu?
Czy wystarczy 16GB czy raczej w tym wypadku lepiej pozostać na zwykłym QTS. (W...