Recent Content by logos

1. logos

Pomoc Konwertowanie na wolumin pełny.

Niby tak, :) restart przyniósłby to samo :)
  2. logos

Pomoc Serwer backup

Domyślam się że chodzi mu o strony www, podstawowe pytanie jest do czego masz dostęp ? Podłącz się po ftp np przez Winscp zgraj pliki, poszukaj w panelu opcji backupu mysql i zrób kopie wszystkich baz. Poczte jeśli masz mozesz sobie zaciągnąć przez pop3 do programu pocztowego lub np imapsyc do...
  3. logos

Pomoc Synchronizacja a błędy HBS3

Przywróć sobie z migawki.
  4. logos

Życie rozwiązało problem, pojawił się zanik zasilania i wolumen wrócił do pierwotnego stanu.
  5. logos

Wiem, ale przy weekendzie i tak mi nie pomogą :) helpdesk zostawiłem sobie to na sam koniec. Ale nic innego mi nie zostaje bo już nie idzie nic nt znaleźć. 1749891400 Zgłosiłem, zobaczymy. Chociaż kusi mnie żeby go przepalić, na tym vol i tak nie ma żadnych istotnych rzeczy.
  6. logos

Sprawdziłem sobie w terminalu i te zasoby z tego wolumenu są podmontowane, na czas konwersji chyba powinny być odmontowane ... ?
  7. logos

Wyłączyłem wszystkie które się da też z konsoli .... i nadal stoi. :/ 1749848817 To jest DataVol2 z backupami więc chyba zostaje mi przepalić qnapa ? 1749850138 aaa czy da się jakoś wyłączyć migawki(harmonogram) dla woluminu który jest konwertowany ?
  8. logos

Właśnie już to zrobiłem wcześniej :-(
  9. logos

Wisi mi tak 12h na 24.6% co można by to sprawdzić/podejrzeć/zrobić?
  10. logos

Pomoc HA przeniesienie z Proxmox na Qnap

Ale ja bym zrobił backup z poziomu HA i postawił na nowo na VS i odtworzył backup.
  11. logos

Pomoc HA przeniesienie z Proxmox na Qnap

AI sugeruje tak, ale nie ćwiczyłem jeszcze tego. Aby przenieść maszynę wirtualną z Proxmox do QNAP Virtualization Station, najlepiej skorzystać z formatu eksportu, który jest obsługiwany przez oba systemy. Oto krok po kroku, jak to zrobić: ✅ 1. Eksport maszyny wirtualnej z Proxmox Proxmox VE...
  12. logos

Pomoc Problem z tworzeniem kopii zapasowej z QNAP na WDMyCloud

Przy synchronizacji jednokierunkowej tego wg mnie nie uzyskasz. Jak usuniesz ze źródła zniknie w celu. Bo jak sama nazwa wskazuje to jest synchronizacja. Musiała by być kopia przyrostowa ale takiej w HBS nie ma, przynajmniej nie widziałem.
  13. logos

Pomoc Problem z tworzeniem kopii zapasowej z QNAP na WDMyCloud

To są screeny kopii a nie synchronizacji .. na moje oko :)