Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Teoretycznie tak ale nie jest to wspieranie przez producenta oraz nie zalecane (może nie zadziałać albo mogą wystąpić inne problemy z działaniem systemu).
Najbezpieczniej zrobić kopię ustawień oraz danych i zainicjalizować NAS na nowo.
Czy da się jakoś przenieść system z większego dysku na mniejszy (klonowanie) a potem ten większy dołączyć do RAID1? Chciałbym obejść się bez reinstalacji systemu. :)
Cześć wszystkim,
natrafiłem na pierwszy problem, którego nie jestem w stanie sam rozwiązać.
Miałem do tej pory jeden dysk SSD Lexar SSD NM620 512GB, na którym jest system. Zwolnił mi się inny dysk SSD, Crucial P3 500GB (CT500P3SSD8).
Przy próbie...
Kupię w pełni sprawny NAS Qnap TS-253B(e) za 800 zł lub TS-453B(e) za 1100 zł, z 8 GB RAM. Oczywiście może być bez dysków, sprzedaż przez OLX z przesyłką (sprzedający nie płaci tam prowizji, a koszty związane z wysyłką są po mojej stronie)...
Cześć, złożę taką samą propozycję jak innemu użytkownikowi na forum, więc gdybyś był zainteresowany szybką sprzedażą to od ręki mogę zaoferować 800 zł (patrząc na inne ogłoszenia w sieci), z prośbą o wystawienie na OLX z przesyłką (koszty...
No dokładnie, zamierzam jeżeli już iść w dyski NAS, czyli jeden WD Red a drugi Seagate Ironwolf.
Jak jakiś padnie (za szybko wg mojego zdania) to wtedy poszukam innego spełniającego oczekiwania 😉
Zapytam w swoim temacie, ale myśl nasunęła mi się na innym podobnym tutaj na forum. Dyski WD czy Seagate mają swoich zwolenników i przeciwników. Jednym się sprawdza WD a innym Seagate. A czy nie można zrobić tak żeby wkładając dwa dyski do NAS...
Cena jak w lipcu czy do negocjacji? ;) Jaka ostateczna cena by Pana interesowała? I czy będzie możliwość wystawienia z wysyłką przez OLX (tam sprzedaż jest bez prowizji)?
@Pawliko, a czy zwiększa się sens, gdyby dodatkowo wykorzystać dysk do multimediów typu filmy? Obecnie pod telewizor mam podłączone małe miniPC na Windowsie. Korzystam zarówno z przeglądarki, programu do pobierania danych, czasami PDF i Worda -...
Zacząłem od 100 GB na Google. Potem zbliżając się do 100 GB zapełnienia zgrałem zdjęcia w oryginalnej jakości, a potem przekonwertowałem to co na telefonie na googlowską wysoką jakość "odzyskując trochę miejsca". Ostatnio byłem znowu pod ścianą i...
Moim skromnym zdaniem to nie ma sensu. Chmura googla o pojemnosci 200Gb kosztuje 140zl/rok. W zamian oferuje najlepsza apllikacje do przegladania/udostepniania zdjec jaka instnieje na rynku.
Gwarantuje Ci ze zaden Qnap do 1000zl nie bedzie nawet...
NAS na procesorze ARM to w 95% przypadków to BIEDA NAS - nadaje się TYLKO do przechowywania danych.
NAS na CPU Intel/AMD raczej będzie zabijał wydajnością NAS z cpu ARM.
Cześć.
Nie wiedziałem, czy z krótkim pytaniem dot. TS-233 (przy NAS do 500 zł) się podczepić, ale by nie naruszać minimalnie regulaminu zapytam w osobnym temacie. Czy takie TS-233 to naprawdę taka bieda jak wspomniane w innym temacie, że lepiej...
Fajny temat, nie spodziewałem się, ze tutaj to znajdę. Szukam rozwiązań typu NAS, bo padł mi dysk z multimediami (brak backupu), ale w sumie przydałby się jakiś polski tracker, bo po xx latach spędzonych na PS, Ci zamknęli się niespodziewanie w...