Recent Content by lucasville

1. L

Pomoc Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM

Na razie bawię się testowo jak to się w ogóle obsługuje. Potem będę głowił się jak to zresetować do "ustawień fabrycznych" lub zainstalować na nowo, by skonfigurować to docelowo. :LOL: Na razie na szybko uruchomione konto admina, folder ze zdjęciami zostawiony w folderze Immich - to na pewno...
  2. L

Po pierwszym poście już sobie poradziłem i działa. :) Wchodzę zostawić komentarz a tu pełny tutorial (kolejne posty). Bardzo WIELKIE dziękuję! :D 👍
  3. L

No to świetna wiadomość. :D W takim razie, czy jest szansa na podpowiedź / poradnik jak skonfigurować Immich? Próbowałem zmodyfikować plik YML i kod przekleić jako Aplikację w Container Station (korzystając z podpowiedzi sprzed roku na Reddicie), ale niestety coś mnie przerasta w tej sprawie.
  4. L

Odnośnie "słabości" NAS Pomoc - Quimage - nie wczytuje etykiet osób po przeniesieniu zdjęć do innego folderu Co do RAM to miałem akurat wolną kość 16 GB, więc stwierdziłem, że nie zaszkodzi. ;)
  5. L

Witam wszystkich, już myślałem, że dzięki użytkownikowi SiewcaRyżu znalazłem idealne zastępstwo dla Google Photos. Pomijając problemy z konfiguracją - przeszukiwałem forum, by znaleźć podpowiedź jak to skonfigurować - zauważyłem w jednym poście, że TS-264-8G jest za słaby na Immicha. Co mnie...
  6. L

Wybór pierwszego NASa do domu

Może i racja. 👍
  7. L

Wybór pierwszego NASa do domu

Wtrącę się lekko w wątek. Czytam o Immich i wydaje mi się to odkryciem roku - na razie plan był korzystać z Qumagie, ale zmieniam plany. 🙂 Czy jest więcej takich dobrych zamienników? Jakieś przykłady mogę prosić? 😁
  8. L

Pomoc Migracja z Single na RAID1 dysk systemowy

Ok, dziękuję za pomoc. Szkoda zabawy dla tego dysku. Zostanę na razie na jednym SSD, a drugi to wykombinuję z czasem.
  9. L

Czy da się jakoś przenieść system z większego dysku na mniejszy (klonowanie) a potem ten większy dołączyć do RAID1? Chciałbym obejść się bez reinstalacji systemu. :)
  10. L

Cześć wszystkim, natrafiłem na pierwszy problem, którego nie jestem w stanie sam rozwiązać. Miałem do tej pory jeden dysk SSD Lexar SSD NM620 512GB, na którym jest system. Zwolnił mi się inny dysk SSD, Crucial P3 500GB (CT500P3SSD8). Przy próbie migracji z single na RAID1 nie mogę zaznaczyć...
  11. L

Czy NAS za ok. 1000 zł ma sens?

Aktualizacja: zakupiony TS-264-8G, dysk SSD na system, HDD na dane. Teraz próbuje to jakoś ogarnąć. :)
  12. L

Kupię Qnap TS-253 / TS-453 (min. 8 GB)

Kupię w pełni sprawny NAS Qnap TS-253B(e) za 800 zł lub TS-453B(e) za 1100 zł, z 8 GB RAM. Oczywiście może być bez dysków, sprzedaż przez OLX z przesyłką (sprzedający nie płaci tam prowizji, a koszty związane z wysyłką są po mojej stronie). Gdyby był ktoś zainteresowany to proszę o post tutaj...
  13. L

Sprzedam QNAP TS-253Be 8 GB RAM - Gdańsk - 999 zł

Cześć, złożę taką samą propozycję jak innemu użytkownikowi na forum, więc gdybyś był zainteresowany szybką sprzedażą to od ręki mogę zaoferować 800 zł (patrząc na inne ogłoszenia w sieci), z prośbą o wystawienie na OLX z przesyłką (koszty przesyłki i prowizje OLX biorę wtedy na siebie). Jak nie...
  14. L

Czy NAS za ok. 1000 zł ma sens?

No dokładnie, zamierzam jeżeli już iść w dyski NAS, czyli jeden WD Red a drugi Seagate Ironwolf. Jak jakiś padnie (za szybko wg mojego zdania) to wtedy poszukam innego spełniającego oczekiwania 😉