Recent Content by michal_kolas010203

1. M

Pomoc Nowe dyski

Dzień dobry, Zastanawiam się nad rozbudowa istniejącego Qnap tvs-473, chodzi o to że sam Qnap jest 4 zatokowy, natomiast ktoś w nim wcześniej umieścił 2 dyski 4 TB i utworzył RAID 1. Natomiast ja w chwili obecnej chcę dołożyć następne dwa dyski i utworzyć jeszcze z nich również RAID 1. Czy ta...
  2. M

Pomoc Konfiguracja VPN

ok, sprawa została rozwiązana. Dziwna sprawa, ponieważ na Windows 7 mam już skonfigurowany VPN do innego miejsca, aczkolwiek tamten postawiony jest na Mikrotiku i to działa!! Tutaj nie chciało się połączyć, skombinowałem inny komputer z W10 ruszyło do ręki, zatem zacząłem drążyć temat dalej. Nie...
  3. M

Pomoc Konfiguracja VPN

Watek znany, ale nie rozwiazuje mojego problemu :( Takie dodatkowe pytanie, może trzeba utworzyć jakiś dodatkowy interfejs ? Tak w chwili obecnej wyglada po mojej stronie
  4. M

Powitanie

Dzień dobry :)
  5. M

Pomoc Konfiguracja VPN

Dzień dobry wszystkim :) Przeszukiwałem forum, próbowałem sam, ale wymiękłem i dlatego postanowiłem zwrócić się do szanownego grona o pomoc ( zapewne jest to jakaś pierdoła o której nie wiem), mianowicie chodzi o konfigurację serwera VPN l2tp/ipsec. Mam zew. ip,router Asusrt68u...