Recent Content by pit_h

1. pit_h

Pomoc Immich + Cloudflare Tunnel + dostęp z poza sieci przez domenę.

Podsumowując ( bo udało się to odpalić w końcu) Po instalacji Immich'a tworzy się sieć "immich_default". I właśnie pod tą sieć trzeba podpiąć tunel cloudflare, co oczywiście wcześniej przeoczyłem. docker run -d --network immich_default cloudflare/cloudflared:latest tunnel --no-autoupdate run...
  2. pit_h

Immicha mam zainstalowanego przez docker compose, jak wklepie docker inspect to pokazuje inna sieć, niż ma tunel. Natomiast PhotoPrism albo HomeAssistant jest zainstalowane z container station. Tunel mam ustawiony trochę inaczej, bo wskazuje na ip 192...:port, na ktorym łącze się lokalnie...
  3. pit_h

Robię wg poradników z sieci, nie jestem w tym biegły. Ustawiłem tunel i na homeassistanca działa (trzeba było dodac trusted proxies do docker-compose). Może tutaj też coś blokuje dostęp - nie wiem.
  4. pit_h

adres lokalny qnapa i port immicha po którym się loguje lokalnie. 1744216591 Dodam, że gdy zatrzymam immich i uruchomie photoprism na tym samym porcie, to działa.
  5. pit_h

Panowie, jak to połączyć, żeby immich z zewnątrz nie wywalał błędu 502. Immich instalowany wg.zalecen, cloudflared też. Tunel aktywny, połączenie z np. Domoticzem jest, dla testu z home assistance też, photoprism też. Immich nie chce gadac. Co trzeba zmienić aby to poszlo?
  6. pit_h

Pomoc Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM

A ok. Rozumiem. Czyli najlepiej użyć inny folder dla biblioteki Immich a ten jako zewnętrzny np.
  7. pit_h

Tak, to wykonałem. Ścieżka w pliku .env wpisana /share/CACHEDEV1_DATA/Photo/ I nie widzi zdjęć. Teraz wpisałem w bibliotece zewnętrznej /usr/src/app/ i znalazło zdjęcia. Ale bez tego nie widzi ich. Jak kliknę upload, to wgrywa zdjęcia poprawnie do ww folderu.
  8. pit_h

Odkopię troszkę. Jak trzeba podać ściężkę do folderu ze zdjęciami, żeby immich je zobaczył. w pliku .env wklepuję ściężkę i o ile importuje zdjęcia nowe poprawnie, to obecnych w ytym folderze nie widzi. Jak chcę dodać bibliotekę zewnętrzną, to wyskakuje jakiś błąd ścieżki. Ale co konkretnie, to...
  9. pit_h

Pomoc Adapter pci-e pod Coral m.2 do TS-264

Witam. Czy poleci ktoś jakiś niedrogi adapter, żeby można było wsadzić moduł Coral w szynę pci. A może widział ktoś jakiś podwójny adapter pod tego typu zastosowanie, żeby jeszcze trzeci ssd zmieścić ( pod cache)?
  10. pit_h

Pomoc Ts-264 i obudowa tr-002 gubi foldery.

Dysk jest sprawny. Testy zrobione. Dodam tylko, że dysk był wcześniej dodawany do obudowy przez inny serwer i z inną etykietą. Poprzedni serwer padł (ts-251+) i zakupiłem nowy TS-264. Podpiąłem obudowę pod nowy serwer i jedyne co zmieniłem, to etykietę tego dysku. Później doinstalowałem...
  11. pit_h

Obudowa widoczna. W obudowie dwa dyski. Na jednym wszystko widoczne i nic się nie dzieje, na drugim pokazuje , że zajęta pojemność ale brak folderów. Dopiero reset przywraca widocznosc folderów na drugim dysku. I po jakimś czasie powtórka. Ogólnie poradziłem sobie inaczej. Zrobiłem backup...
  12. pit_h

Witam. Mam problem z jednym z dysków. Dysk kręci się w obudowie tr-002. Co jakiś czas NAS przestaje widzieć zawartość folderów, wyświetla informacje w FileStation o braku folderów. Po SMB to samo. Brak plików. Po restarcie obudowy dostęp do folderów zostaje przywrócony. Zaczęło się tak dziać po...
  13. pit_h

Pomoc Wyłączanie z pilota

Witam. Chciałbym uzyskać efekt usypiania serwera pilotem. Czyli po naciśnięciu przycisku POWER na pilocie (używam Logitech Harmony) serwer przechodził by w stan uśpienia. Teraz mogę to wykonać z konsoli poleceniem, które znalazłem w sieci: echo mem > /sys/power/state Czy jest jakaś opcja, żeby...
  14. pit_h

HS-251+ czy TS-251+

Już został zakupiony;) TS-251+. Narazie 2Gb Ram